Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim için flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim için flaş açıklama
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim için 15 Şubat sonrasını işaret etti. Selçuk, ''15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var.'' dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde yeniden uzaktan eğitime geçen eğitim kurumları için hem veliler hem de öğrenciler yeni bir açıklama beklerken

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim için yine 15 Şubat sonrasını işaret etti.

Selçuk yaptığı açıklamada ''15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okulların açılması planlanan 15 Şubat tarihi için, 'yüksek kapasite ile açılış' açıklaması geldi.

Sadece sınava girecek 8 ve 12. sınıflar için açılış yapılacağı iddia edilen 15 Şubat tarihi için Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu ile görüşmesinde değerlendirmeler yapan Selçuk, "15 Şubat'tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var" dedi.

'BUGÜNÜN DEĞİL GELECEĞİN SORUNU'
Selçuk, "Sahada yaptığımız yüzlerce araştırma bize gösteriyor ki bizim okulları bugün kapatmamız bugünün problemi değil, gelecek yılların da problemi hâline geliyor. Türkiye, OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başlarda geliyor. Biz bunu daha kontrollü olabilmek, riski daha iyi yönetebilmek için yaptık ve bugün de bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Ancak 15 Şubat’tan itibaren toplumun, ailelerin, annelerin, babaların, çocukların durumuna baktığımızda okulların artık mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılığımız var. Bunu da ilgili tüm kuruluşlarla ve ortamlarda paylaşıyoruz, paylaşacağız. Bu anlamda literatüre ve uygulamalara baktığımızda, elbette küçük yaşların riski daha az" diye konuştu.

 Bakan Selçuk, okulun "tümüyle kontrollü bir ortam" olduğunu belirterek, "Hem öğretmenler hem öğrenciler çok kontrollü bir biçimde belli kurallara dikkat ederek orada bulunuyorlar. Yani okulda bir çarşıdaki, pazardaki ya da sokaktaki gibi karmakarışık ya da kontrolsüz bir ortam yok. Okullardan kaynaklanan durumu da günlük olarak izledik, çocuklarımızı da izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Selçuk ayrıca, pandemi döneminde özel okullarda yüzde 8’den yüzde 1’e indirilen KDV oranının da aynı şekilde devam etmesi yönünde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na tavsiye görüşü bildirdiklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim için flaş açıklama - Resim : 1
Bakan Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilerle kar topu oynarken fotoğrafını yayınladı.

KAR TOPU FOTOĞRAFI

Bakan Ziya Selçuk ayrıca sosyal medya hesabından attığı mesajda da bir okulda öğrencilerle kar topu oynarken çekilen fotoğrafını paylaştı. Selçuk, fotoğrafla birlikte, "Resmi bir okul ziyaretindeyiz. Saygıdeğer protokol karşımda. Açılışı da bakan yapıyor" mesajını yazdı.

5 ŞUBAT KARAR GÜNÜ!

Geçtiğimiz pazar günü CNN Türk’te Neler Oluyor programına katılan Bakanı Ziya Selçuk bu programda da yüz yüze eğitimle ilgili olarak ”15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var” demişti.

Selçuk canlı yayında "Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine’nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var. 15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yüz yüze eğitim 8'inci ve 12'nci sınıflardan başlayacak!Yüz yüze eğitim 8'inci ve 12'nci sınıflardan başlayacak!

Bakan Selçuk ''yüz yüze eğitim'' için tarih verdiBakan Selçuk ''yüz yüze eğitim'' için tarih verdi

Aşılananların sayısı 1 milyona yaklaştıAşılananların sayısı 1 milyona yaklaştı

Aşılama sonrası ''tedbirler gevşetilecek'' müjdesiAşılama sonrası ''tedbirler gevşetilecek'' müjdesi

Koronavirüs tedbirlerinde yeni normalleşme tarihi belli olduKoronavirüs tedbirlerinde yeni normalleşme tarihi belli oldu

Yetkili isim açıkladı! Koronavirüs yasakları ne zaman bitiyor?Yetkili isim açıkladı! Koronavirüs yasakları ne zaman bitiyor?

Sağlık çalışanlarına getirilen izin ve emeklilik yasağı kaldırıldı!Sağlık çalışanlarına getirilen izin ve emeklilik yasağı kaldırıldı!

Seçiniz...