Milli güreşçi tutuklandı !

Milli güreşçi tutuklandı !

Antalya'da ehliyeti olmadığı için ağabeyinin üstlendiği trafik kazasında bir kişinin yaralanmasına neden olan milli güreşçi tutuklandı

Antakya'da, ehliyeti olmadığı için ağabeyinin üstlendiği trafik kazasında bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmaktan yargılanan milli güreşçi 19 yaşındaki Hasan Karbuz, ilk duruşmada tutuklandı.

Olay geçen yıl 7 Haziran günü Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Mevkii'nde meydana geldi. Saat 23.15 sıralarında babasına ait 07 DAL 15 plakalı otomobille yola çıkan Hasan Karbuz, şerit ihlali yaptı. Otomobil, karşı yönden gelen 61 yaşındaki Selahattin Büyükyorulmaz'ın kullandığı 32 FL 670 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, Selahattin Büyükyorulmaz ile yanındaki 27 yaşındaki Harun Büyükyorulmaz yaralandı. Selahattin Büyükyorulmaz, 25 Temmuz tarihinde hastanede vefat etti.

AĞABEYİ SUÇU ÜSTLENDİ

Hasan Karbuz'un ağabeyi Erol Karbuz, jandarma ekiplerine otomobili kendisinin kullandığını söyledi. Soruşturmayı yürüten jandarmanın şüphelenmesi üzerine Erol Karbuz, bu beyanından vazgeçerek, aracı kardeşinin kullandığını söyledi. Kazayla ilgili tespit tutanağında da olayın 07 DAL 15 plakalı otomobilin şeridinden çıkarak karşı yönden gelen ölenin kullandığı kamyonete çarpması sonucu meydana geldiği belirtildi. Raporda 07 DAL 15 plakalı otomobil sürücüsünün tam kusurlu olduğunun belirtilmesi üzerine Hasan Karbuz hakkında taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Erol Karbuz hakkında da suç üstlenme suçuna teşebbüs suçundan dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında kazanın nasıl olduğunu anlatan Hasan Karbuz, "Olay günü babama ait araçla Kömürcüler Mahallesi'ne doğru seyir halindeydim. Cezaevini geçtikten sonra yol sağa doğru virajlıydı. Işıklandırma ve trafik levhası yoktu. Hızım 60-65 km kadardı. 3-5 metre önümde benimle aynı istikamette giden bir traktör vardı. Traktöre çarpmamak için direksiyonu sola kırınca karşı istikametten gelen araçla çarpıştım" dedi. Olaydan sonra bayıldığını anlatan Hasan Karbuz, "Ben milli sporcuyum. Ağabeyimin kazadan sonra olay yerine geldiğinden ve aracı kendisinin kullandığını söylediğinden haberim yok. Spor geleceğimin zarar görmemesi için aracı kendisinin kullandığını söylemiş. Olay tarihinde benim sürücü belgem yoktu" diye konuştu.

Olay nedeniyle maktul tarafın zararını gidermek istediklerini de söyleyen Karbuz, beraatını talep etti. Hasan Karbuz'un avukatı Anıl Yetişkin ise kaza tespit tutanağında birtakım eksiklikler olduğunu iddia etti. Maktulün emniyet kemerinin takılı olmadığını ileri süren Yetişkin, asli kusuru kabul etmediklerini ve dosyanın adli tıp genel kuruluna sevkini talep ettiklerini söyledi.

Erol Karbuz ise kardeşi milli sporcu olduğu için tutanağa imza atıp suçu üstlendiğini söyledi. Kaza mahalline gittiğinde etrafın kalabalık olduğunu söyleyen Erol Karbuz, beraatını talep etti. Kazada babasını kaybedip kendisi yaralanan Harun Büyükyorulmaz ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme, Erol Karbuz tarafından suç üstlenilmek suretiyle deliller karartılmaya çalışıldığı için sanık Hasan Karbuz'un tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme dosyanın Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek kusur raporunun alınmasına da hükmetti.

DHA