Milli helikoptere milli füze

Milli helikoptere milli füze

Taarruz ve taktik keşif görevleri için milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterine, milli tanksavar füze sistemi UMTAS entegre ediliyor. Bununla ilgili test atışları başladı.

Taarruz ve taktik keşif görevleri için milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterine, milli tanksavar füze sistemi UMTAS entegre ediliyor. Bununla ilgili test atışları başladı.

Yüksek manevra kabiliyeti, yeni nesil hedef tespit sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gücüne güç katan milli taarruz helikopteri ATAK, uzun menzilli anti tank füzesi UMTAS ve lazer güdümlü uzun menzilli tanksavar füze sistemi L-UMTAS ile donatılacak.

TSK envanterine 10 Haziran 2014'te giren milli taarruz helikopteri ATAK, UMTAS sayesinde lazer sistemiyle koordinatlanan kilometrelerce uzaklıktaki hedefi yok edebilme yeteneğine sahip olacak.

Teröristlerin kabusu olacak

Son bir yıldır terörle mücadele operasyonlarının sürdürüldüğü bölgelerde aktif görev yapan ATAK, yeni sistemiyle terör örgütünün kabusu haline gelecek.

UMTAS ve lazer güdümlü UMTAS füzelerinin ATAK helikopterineentegrasyonuna ilişkin çalışmalar sürüyor. Entegrasyona yönelik atışlı testler devam ediyor.

Yerli elektronik ve silah sistemleriyle donatılan ATAK helikopterlerinden TSK envanterinde 16 adet bulunuyor. Halen üretim ve kabul faaliyetleri devam eden helikopterlerle bu sayının artırılması planlanıyor.

Gelecek yılın sonuna kadar TSK bünyesindeki ATAK helikopterleri sayısının 35'e çıkarılması hedefleniyor.

ATAK helikopterine dost ve müttefik ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği, bununla ilgili görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

 

AA