Milli Piyango’nun İzmir Talihlisi Aydın’da

Milli Piyango’nun İzmir Talihlisi Aydın’da

MİLYONLARCA insanın hayalini süsleyen Milli Piyango’nun 45 milyon lira tutarındaki Yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletlerden birini...

MİLYONLARCA insanın hayalini süsleyen Milli Piyango’nun 45 milyon lira tutarındaki Yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin İzmir’de değil, Aydın’da satıldığı ortaya çıktı. Kendi elindeki biletler tükendiği için İzmir’den toplu bilet alıp Aydın’da satan seyyar bayi 52 yaşındaki Muhammet Soymaç, “Daha önce dört büyük ikramiye verdim, ama hiç yılbaşı büyük ikramiyesi vermemiştim” diye konuştu.

Milli Piyango’nun 45 milyon lira tutarındaki yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletlerin İstanbul, İzmir, Adana ve Muğla’da satıldığı açıklandı. İzmir’de bileti satan bayii ile ilgili olarak dün yapılan bütün araştırmalar Aydın’ı işaret etti. Bu kentteki bir seyyar bayinin İzmir’den bilet aldığının anlaşılması üzerine gözler Aydın’a çevrildi ve bu seyyar bayinin elindeki biletler tükendiği için İzmir’den toplu bilet alan Muhammet Soymaç olduğu anlaşıldı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Tataristan Bugulma Parkı önünde 'İstanbul Biletçisi' adıyla satış yapan Muhammet Soymaç’ın sattığı biletin talihlisi ise henüz ortaya çıkmadı.

Muhammet Soymaç, 23 yıldır Aydın’da seyyar bayii olarak çalıştığını belirtti. Soymaç, “Daha önce 4 kez büyük ikramiye verdim ama hiç yılbaşı büyük ikramiyesini vermemiştim” dedi. Eşi olmadığı zamanlarda tezgaha bakan 51 yaşındaki Nuray Soymaç da “Eşim, kendi biletlerimiz tükendiği için 16 Aralık’ta İzmir’den bilet alıp geldi. Alıp geldiği biletlerden birine de büyük ikramiye çıktı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“GELİNLERİMİN UĞURU”

Yılbaşı büyük ikramiyesi için 10 bin bilet sattığını söyleyen Muhammet Soymaç, “11 milyon 250 bin liralık ikramiyenin yanı sıra sattığım biletlerden 30 kişiye de teselli ikramiyesi verdik. İki oğlumu bu yıl nişanlamıştım, gelinlerimin şansı oldu bu. İkramiye çıkan kişi öncelikle sağlıklı, huzurlu olsun. Beni de unutmazsa yardım ederse sevinirim” dedi.

CU(İÖ/AAA)