Mimar Sinan Konservatuarı kurtuldu

Mimar Sinan Konservatuarı kurtuldu
Güncelleme:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, Savunma Bakanlığı’nın Baltacılar Dairesi’nin konservatuar olarak kalmasına izin verdiğini duyurdu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, yeni akademik yıl açılışı için yaptığı konuşmada, Dolmabahçe Sarayı’nın arkasında bulunan ve Savunma Bakanlığı’na ait olan Baltacılar Dairesi binasının konservatuar olarak kullanılmaya devam edileceğini duyurdu. 

GazeteDuvar'dan Melishan Devrim'in haberine göre Fındıklı, Beşiktaş, Bomonti ve Tophane semtlerinde, bazıları tarihi eser olan binaları kullanmakta olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin, konservatuar olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayı Baltacılar Dairesi'nin Haziran 2018’de boşaltılması talep edilmişti. Eski rektör Prof.Dr. Yalçın Karayağız, konservatuar olarak kullanılabilecek yeni bir bina gösterilmesi durumunda taşınma işlemini yapmayı kabul etmiş, MSGSÜ mezunlarının kurduğu Rıhtım Derneği ise “Tarihi uyarı ve uzlaşı çağrısı” yayınlayıp “SANAta İhtiyacımız Var” sloganıyla başlattığı kampanya ile yetkililerin kararı ertelemesine katkıda bulunmuştu. 

Yeni rektör Prof. Dr. Handan İnci ise Mimar Sinan’ın Fındıklı’dan çıkmayacağını ve mevcut binalarının bulunduğu semtlerden uzaklaşmamak kaydıyla bulunduğu yerlerde daha da genişleyeceğini söyleyerek, konservatuarın diğer üniversite binalarından daha uzak bir yere taşınmasına karşı çıktı. İnci, 2020-2021 akademik yılı açılış konuşmasında, üniversite adına bu direncinin başarıya ulaştığını ve Savunma Bakanlığı’nın Baltacılar Dairesi’nin konservatuar olarak kalmasına izin verdiğini duyurdu.