“Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak” Adlı Fotoğraf Yarışması

“Mimar Sinan’ı Yeni Bir Solukla Anlamak” Adlı Fotoğraf Yarışması

Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası Edirne Şubesi ve Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğinde 06-09 Nisan...

Edirne Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), Mimarlar Odası Edirne Şubesi ve Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğinde 06-09 Nisan Mimar Sinan Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, "Mimar Sinan'ı Yeni Bir Solukla Anlamak" adlı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programda konuşan TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilcisi M. Emin Parlakçı, dereceye girenleri tebrik ederek, "Bundan sonrada düzenlemeyi planladığımız fotoğraf yarışmalarına katılmalarını bekliyorum" dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ise, "İlginize gerçekten teşekkürler, burada ödül almanızdan çok bu yarışmaya ilk katılanlar olarak da onur duyacağınıza eminim. Gerçekten çığ gibi büyüyecek bir organizasyon" diye konuştu.

TÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel ise, ödül alanların ve katılımcılarının çoğunun Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği'nden (EFOD) olmasının bir tesadüf olmadığına dikkat çekti. Doç. Dr. Akansel, "Hakikatten orada değerli hocalarımızla birlikte kendi öğrencilerinden bildiğim için söylüyorum, çok güzel çalışmalar çıkarıyorlar. Ben mimarlık öğrencilerimizin sayısının daha fazla olmasını dilerdim. Umarım bu önümüzdeki yıllarda gerçekleşir. Derece alan tüm katılımcılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Mimar Sinan başlıklı büyük bir fotoğraf yarışmasının Edirne Belediyesi, Mimarlar Odası ve EFOD'un da işbirliğiyle her yıl teması değiştirilerek yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından "Mimar Sinan'ı Yeni Bir Solukla Anlamak" temalı fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü alan Mehmet Müsebbih Ergin'in yerine belgesini EFOD Başkanı Serdar İyiiz Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır'dan aldı.

İkincilik ödülünü alan Bilgin Ayyıldız, belgesini TÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel'in elinden belgesini aldı. Üçüncülük ödülü alan Yasemin Aydın ise belgesini TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilcisi M. Emin Parlakçı verdi.

Fotoğraf yarışmasında Mansiyon Ödülü alan Alparslan Yalçınkaya, Devrim Özgür Ünlü, N. Özgür Metin'e belgeleri verildi. Öte yandan programa katılan jüri üyelerine ise teşekkür belgesi takdim edildi. Çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile tören sona erdi.