Minarenin 55 Yıllık Misafirleri Döndü

Minarenin 55 Yıllık Misafirleri Döndü

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 55 yıl önce yıldırım düşmesi sonucu hasar gören ancak leylekler yuva yaptığı için onarılmayan minarenin misafirleri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle bu yıl erken geldi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, yıldırım düşen cami minaresine 55 yıldır yuva yapan leylekler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu yıl erken döndü.

Çiçek Mahallesi'ndeki caminin minaresi, yaklaşık yarım asır önce yıldırım düşmesi sonucu hasar görmesine rağmen leylekler yuva yaptığı için onarılmadı.

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Anadolu'ya erken dönmeye başladı. Çiçek Mahallesi'nin 55 yıllık misafiri leylekler de her sene mayısta geldikleri minaredeki yuvalarına bu yıl martın sonunda ulaştı.

Muhtar Davut Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki cami minaresine leyleklerin 55 yıl önce yuva yaptığını hatırlattı.

Caminin 1939'da inşa edildiğini ifade eden Doğan, "Leylekler, caminin ilk yapıldığı yıllarda şerefesinin içerisine yuva yapmıştı. 1961'de minareye yıldırım düştü. Camiyi tamir etmek için uğraşırken leylekler minarenin ucuna yuva yaptı, bundan dolayı onarımdan vazgeçtik" dedi.

Her bahar leylekleri misafir ettiklerini hatırlatan Doğan, mahallelinin kuşları rahatsız etmemek için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı.

Minarenin, her yıl leyleklere ev sahipliği yaptığını anımsatan Doğan, "Mahallemizin simgesi olan leylekler, hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu sene bir ay erken geldiler" diye konuştu.