Miniklerden Terörle Mücadeleye Duygusal Destek

Miniklerden Terörle Mücadeleye Duygusal Destek

Terör örgütüne karşı mücadele eden asker ve polis amcalarına moral vermek, "kalbimiz sizinle atıyor" demek için şiir ve mektuplar yazan, resimler çizen İzmirli ilkokul öğrencileri, harçlıklarından ayırdıkları paralarla aldıkları kuruyemişleri Diyarbakır'a

İZMİR (AA) - HALİL ŞAHİN - Terör örgütüne karşı mücadele eden asker ve polislere moral vermek, "kalbimiz sizinle atıyor" mesajı vermek isteyen İzmirli ilkokul öğrencileri, duygularını yazdıkları mektup ve şiirler, çizdikleri resimlerle dile getirdi. Çiğli ilçesindeki Münevver Öğretmen İlkokulu öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda görev alan asker ve polislere destek için harekete geçti. Yaklaşık 10 günlük destek kampanyası çerçevesinde duygu ve düşüncelerini mektup, şiir ve resimlerle ifade eden çocuklar, bunları operasyonda görevli asker ve polis amcalarına yolladı. Öğrenciler, harçlıklarından kestikleri paralarla da onlara enerji vermesi için kuruyemiş aldı. Okulun müdürü Çağlar Erbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başında öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiklerini, Güneydoğu'da operasyonlarda görev yapan güvenlik güçlerine nasıl destek olabileceklerini tartıştıklarını anlattı.Kahramanca mücadele eden asker ve polislerin en çok manevi desteğe ihtiyacı olacağı düşüncesiyle resim, mektup ve şiirlerle onlara "kalbimiz sizinle atıyor" demeye karar verdiklerini aktaran Erbek, "10 gün sürdü bu kampanya. Hazırlanan resim, mektup ve şiirleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne gönderdik. Onlar da operasyonlarda aktif görev alan asker ve polislere ulaştıracak" diye konuştu.
- "Biz okullarda iyi yurttaş yetiştirmeye çalışıyoruz"
Erbek, bu kampanyayla çocuklarda vatan, asker ve polis sevgisi konusunda duyarlılığı artırmayı da hedeflediklerini kaydederek, "Biz okullarda iyi yurttaş yetiştirmeye çalışıyoruz. Görevimiz bu. Çocuklara dedim ki, '1071'de Malazgirt'te Anadolu topraklarını Türk yurdu yapan, bunun için devrin en büyük ordularından Bizans ordusunu yenen Alparslan'ın ordusu neyse kutsal toprakların fethi bahanesiyle Türk ve İslam dünyasını yok etmek amacıyla bir araya gelen Haçlı ordularını dize getiren Selçuklu ordusu neyse, yedi düvelin teşkil ettiği donanmaları Çanakkale'de dize getiren şanlı Osmanlı ordusu neyse, yurdun dört yanını işgal eden düşman güçlerini süpüren Kuvai Milliye ordusu neyse bugün teröre karşı kahramanca mücadele eden güvenlik güçleri de aynısıdır. İyi bir yurttaş olarak buna sahip çıkmamız gerekir" ifadelerini kullandı.
Çocukların bu süreçte "küçük hediyeler de göndermek istiyoruz" talebinde bulunduğunu ifade eden Erbek, bunun için kendi harçlıklarından biriktirdikleri paralarla hediye aldığını söyledi. Erbek, şöyle devam etti:"Daha çok kuruyemiş tercih ettiler. 'Onlar operasyondayken yemek şansları olmaz, kuruyemişleri ceplerine koyarlar, operasyona giderken ellerini atarlar, enerji de verir' demişler. Bu bölge dar gelirli vatandaşların yaşadığı bir bölge. Yüksek miktarda harçlıkları yok. Eminim ki pek çok çocuğumuz haftalık harçlığını bu işe vermiştir, belki o hafta hiç gevrek, boyoz yememiştir."
-"Sıcak odadan yazıyorum..."
Öğrenciler, mektup, şiir ve resimleri Diyarbakır'a göndermeden okullarında diğer arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Askerleri ve polisleri sevdiği için onlara mektup yazdığını söyleyen 4. sınıf öğrencisi Zilan Açar'ın mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Sevgili polis amca ve asker amca, mektubumu size İzmir'den, sıcak odamdan gönderiyorum. Buradaki rahatımı ve ülkemdeki huzuru ve güveni size borçluyuz, her gün sizin için dua ediyorum. Allah kolaylık versin. Umarım en yakında siz de ailenizin ve çocuklarınızın yanına gidersiniz. 'Vatanımızı kurtardınız' diye bin kere elinizden öperim. Sizi önce Allah'a sonra birbirinize emanet ediyorum. Vatan size minnettardır."4. sınıf öğrencisi Tuncay Doğan da mektubunda şöyle dedi:"Merhaba asker abi. Oradaki çatışmaları televizyondan izliyoruz, sizi anıyoruz. Tabi ki şehitlik haberlerine üzülüyoruz. Bu çerezleri de öğretmenimiz 'kabuksuz olsun' dedi ama ben 'sen Antep fıstığı seversin' diye karışık aldım. Bir de sana bir şey söyleyeceğim, televizyonda görmüştüm, askerliğin yüzde 90'ı psikolojiden oluşuyormuş. Bu yüzden hiç moralini bozma."Doğan, haftalık olarak babasından 5 lira aldığını, biriktirdiği 15 liranın yarısıyla kuruyemiş alarak kampanyaya katıldığını söyledi. Duygularını resimle dile getiren 4. sınıf öğrencisi Nehir Peker de "Resmimde bir asker bebeğini, bir asker de eşini düşünüyor. Görev yaptığı yerdeki çocuklar da onlara çiçek veriyor. Askerlerimizi sevdiğimizi anlatmaya çalıştım" dedi.Çocuklar, hediyelerini, mektup, şiir ve resimlerini üzerinde "elleri minik ama yürekleri kocaman çocuklarımızdan Güneydoğu'da terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda aktif görev alan polis ve asker amcalarına sevgilerle... Unutmayın ki sizler asla yalnız değilsiniz, kocaman bir milletin kalbi sizinle atıyor" notuyla yolladı.