Miras kavgasında son perde ! 20 milyon dolar buhar oldu

Miras kavgasında son perde ! 20 milyon dolar buhar oldu

İş adamı Beşe'nin kızı Didem Beşe Baytekin, babasının kardeşinin hesabına 20 milyon dolar yatırdığını, ancak hesabın boş çıktığını belirterek mirasın iptalini istedi.

İşadamı Beşe’nin kızı Didem Beşe Baytekin, “Babam kardeşim Can’ın hesabına ayda 250 bin TL kira geliri yatırdı. Bu para 20 milyon doları bulmuştu. Ancak kasa boş çıktı” dedi ve mirasın iptalini istedi

Merhum işadamı Süreyya Beşe'nin 90 milyon dolarlık serveti nedeniyle birbirine düşen çocukları yeni bir davayla gündeme geldi. Didem Beşe Baytekin, "Babamın her ay öz kardeşim S. Can Beşe'nin hesabına 250 bin lira yatırarak 20 milyon doları bulan parası ortada yok. Mirasın iptalini istiyoruz" şeklinde konuştu.

58159e00c03c0e0eec16ee76.jpg

Kilis'in en varlıklı işadamlarından Süreyya Beşe'den geriye iki eş ve 6 çocuk kaldı. İddiaya göre baba Süreyya Beşe, "akıl hastası" zayıflığı bulunduğunu iddia ettiği ilk eşini Kilis'te bırakıp İstanbul'a taşındı. İkinci eşini ve çocuklarını el üstünde tuttu, kendilerine lüks bir yaşam sundu. Hatta vasiyetinde, ilk eşinden olan çocuklarına 300 milyonu bulan servetinden sadece 9 milyonluk bir otel bıraktı.

'KENDİM KAZANDIM'

İlk eşten olan çocuklar ile ikinci eşten olan Didem Beşe Baytekin, öz kardeşi S. Can Beşe'ye 'mirasın iptali' istemiyle davalar açtı. Ayrı ayrı açılan davalar bir mahkemede birleşti. S. Can Beşe, kız kardeşi Didem Beşe Baytekin'in açtığı davaya verdiği cevapta 1997 yılı itibarıyla bankada 10 milyon 554 bin lirası olduğunu ve bu parayı kendisinin kazandığını ve Hollanda'da ticaret yaptığını iddia etti. Ancak o tarihte S. Can Beşe henüz 20'li yaşlarda askerliğini bile yapmamış, tahsilini yarım bırakmış ve ticari hiçbir iş de yapmamıştı.

ÜVEY KARDEŞLERİYLE...

Üvey kardeşleriyle birlikte babasının mirasının iptalini isteyen Didem Beşe Baytekin, kardeşi S. Can Beşe'nin hesabına yıllarca kira gelirlerinin aktarıldığını, kardeşinin çalışarak ya da ticaret yaparak bu kadar mal varlığının olmadığını iddia etti. İddiaya göre S. Can Beşe'nin hesabına, 10 yaşından beri her ay 250 bin lira kira geliri yatırıldı. Babası öldüğünde, bu para 20 milyon doları bulmuştu. Ancak kasada bu paraya bir türlü rastlanmadı. Bunun dışında baba ölüm döşeğinde iken alelacele Bodrum'daki bir arsanın satışı yapıldı. Arsa satışından elde edilen 950 bin dolar da S. Can Beşe'nin banka hesabına aktarıldı. Ayrıca eşi Hollanda vatandaşı olduğu için S. Can Beşe de Hollanda vatandaşıydı ve bu ülkede sınırsız oturum hakkına sahipti. S. Can Beşe davalar açıldıktan sonra Türkiye'de okuyan çocuklarının kayıtlarını alarak Hollanda'ya gitti.

Sabah