MİT'çilerle ve askerlerle 5. katta buluşuyordu

MİT'çilerle ve askerlerle 5. katta buluşuyordu

Fetullah Gülen'in ABD'ye kaçmadan önce İzmir'de MİT mensupları ve üst düzey askerlerle nerede buluştuğu tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması örgütün kozmik sırları ve darbe temellerinin atıldığı toplantıları ortaya çıkardı. Savcılığın tespitlerine göre, Gülen ABD'ye kaçtığı 1999 yılına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenli olarak "çok gizli" 5. kat toplantıları yaptı.

Teröristbaşı Gülen’in, işgal planının temellerini, ABD’ye kaçtığı 1999 yılı öncesinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaptığı 5. kat toplantılarında attığı ortaya çıktı. İstanbul’daki toplantıya, ülke imamları, Ankara ve İzmir’dekine ise il imamlarının katıldığı belirlendi. Teröristbaşı bir gün ise üst düzey askerler ve MİT görevlileri ile özel olarak görüşüyordu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TSK içerisinde FETÖ yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fetullah Gülen'in, örgütün faaliyetleriyle kararların alındığı Türkiye'deki 'özel' toplantılarına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerin yıllar öncesi Fetullah Gülen ile bire bir görüştüğü belirlendi.

3 İLDE 5. KAT TOPLANTILARI

İzmir Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma çerçevesinde yapılan araştırma ve alınan tanık ifadeleri doğrultusunda, 1999 yılında Pensilvanya'ya kaçan baş terörist Gülen'in 3 büyük ilde “5. Kat” diye tabir edilen “özel” toplantılar gerçekleştirdiği anlaşıldı. Bu toplantıların Ankara'da Samanyolu Koleji İvedik Kampüsü içerisindeki ek binada, İstanbul'da FEM Dershaneleri Altunizade Şubesi'nde, İzmir'de ise Yamanlar Koleji yapıldığı belirlendi.

İSTANBUL'DA ÜLKE ANKARA'DA İL İMAMLARI

İstanbul'da düzenlenen 5. Kat toplantılarına, örgüt hiyerarşisinde “ülke imamı” olarak geçen isimlerin katıldığı tespit edildi. Ankara ve İzmir'deki toplantılarda ise il imamları, eyalet ve il mütevellilerinin bulunduğu anlaşıldı. Mütevellilerin ise özellikle gelir düzeyi yüksek ve en fazla himmeti veren iş adamlarından oluştuğu belirlendi. Gülen'in de yer aldığı bu toplantılarda, örgüt adına yüksek meblağlara ulaşan paraların toplandığı ortaya çıkarıldı.

GÜLEN İÇİN HAZIRLANMIŞ ÖZEL ODALAR

Örgütsel toplantıların gerçekleştirildiği bu yerlerin 3, 4 ve 5. katları otel gibi dizayn edildi. Burada, toplantılara katılan il imamlarının kalacağı özel odalar, sohbet ve istişare toplantı salonları bulunuyor. Ayrıca Fetullah Gülen için de özel konaklama ve görüşme odası yer alıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bu toplantılar 4 gün sürüyordu. Gün içerisinde ülke ve il imamları ile toplantılar gerçekleştirilirken, Gülen, akşamları da siyaset ve bürokrasi içerisinden önemli isimlerle bir araya geliyordu. Söz konusu toplantılarda, FETÖ yapılanmasının faaliyetlerine ilişkin kararlar alınırken, bu kararlar, alt kademelere belli bir hiyerarşik düzene göre iletiliyordu.

ASKERLE ÖZEL GÖRÜŞMEYE ÖZEL GÜVENLİK

4 gün süren toplantıların bir gününde ise Gülen'in “hususi şahıs” olarak adlandırılan üst düzey asker ve MİT görevlilerine ile özel olarak görüştüğü ortaya çıkarıldı. Bu görüşmeler için ise diğer günlerdeki toplantıların aksine sıkı güvenlik tedbirleri alındığı belirlendi. Buna göre, Fetullah Gülen'in konakladığı ve görüşme yaptığı özel oda ve bulunduğu koridor ile binanın girişinden koridorlara ve zemin kattan üst kata direk çıkan asansör olmak üzere tüm giriş ve geçiş noktaları boşaltılıyordu.

Üst rütbeli askerler gelirdi

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir tanık, 5. Kat toplantılarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: Ankara 5. Kat toplantılarına 5 kere katıldım. 1995-1997 yılları arasında bir dönem semt sorumlusu, bir dönem de bölge sorumlusu olarak Ankara toplantılarının organizasyonunda bizzat ber görev aldım. Bu görüşmelere gelen asker kişiler sivil olduğu için hangi kuvvet komutanlıklarında ve hangi rütbelerde olduklarını ve isimlerini bilemiyorum. Gelen bu askeri personel çoğunlukla 40-45 yaşlarında olmalarından üst rütbede şahıslar olduğunu tahmin ediyordum. Gelen bu askeri personelin isim sorgulaması yapılmazdı. Bu görüşmelere gelen sivil şahısların askeri personel olduğunu, 'hususi şahıslar gelecek' denilmesinden dolayı biliyorum. Bu 5. Kat toplantıları Fetullah Gülen 1999 yılında Amerika'ya gidinceye kadar devam etti. 1998 Haziran'da bölge sorumluluğundan, hususi birime yani Deniz Kuvvetleri personelini takip ve sorumluluğu görevine geçtiğim için bu organizasyonlarda görev almadım.”

Hususi şahıslar birbirini görmüyor

Görüşmelerde 'Hususi şahıs'ların birbirlerini görmemeleri için de önlemler alındığı tespit edildi. Bunun için de görüşmeyi organize eden örgüt mensupları, hususi şahısların araçla geliş-gidiş saatlerini ayarlıyordu. Hususi şahıslar görüşmeye kendi araçlarıyla gelemiyordu. Bunun için eyalet mütevellilerinin araçları kullanılıyordu. Bu araçlarla getirilecek askeri personel, dışarıda belirlenen uygun noktadan gizlilik içerisinde alınarak görüşme noktasına getiriliyordu. Bu isimlerin arasında firari Akın İpek ile Verdal Hosta ve Zafer Macit'in de ait olduğu öğrenildi.

MİT imamıyla 3'lü görüşme

FETÖ'nün firari isimleri MİT imamı Murat Karabulut ve Akademisyen/Öğrenci Yurtları Sorumlusu Mehmet Hanefi Sözen'in de aralarında bulunduğu 3 örgüt mensubu ile kendi sorumluluklarındaki FETÖ yapılanmasında yer alan üst rütbeli askeri personel Fetullah Gülen'le özel toplantı yapıyordu. Her görüşme esnasında odada sadece Fetullah Gülen, üst düzey askeri personel ve sorumlu şahıs bulunuyordu. Bu görüşmeler üçlü şekilde devam ediyordu. Görüşmeye gelenlerin kim olduklarını ise Fetullah Gülen ve hususi sorumlusu dışında kimse bilmiyordu.

Yeni Şafak