Moğolistan’dan Kardeş Şehir Olmak İçin Tunçbilek’e Geldiler

Moğolistan’dan Kardeş Şehir Olmak İçin Tunçbilek’e Geldiler

Türk-Moğol ilişkilerini güçlendirmek üzere Kütahya'ya gelen Moğolistan'ın Shariin-Gol Şehri Valisi ve Belediye Halk Temsilcileri, Tavşanlı ilçesine...

Türk-Moğol ilişkilerini güçlendirmek üzere Kütahya'ya gelen Moğolistan'ın Shariin-Gol Şehri Valisi ve Belediye Halk Temsilcileri, Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek Beldesi Belediyesi'ni ziyaret ettiler.

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın Moğolistan'dan gelen heyeti ağırladı. Ziyarette Shariin-Gol Belediyesi Valisi Amarsana'nın kardeş şehir talebi görüşüldü. Gerçekleştirilen ziyarette Shariin-Gol Şehri Valisi Amarsana, benzer kömür madenlerine sahip Tunçbilek Belediyesi ile kardeş şehir olmak istediklerini söyledi. Vali Amarsan'a, "Öncelikle Tunçbilek Belediyesine bizleri misafir edip ağırladıkları için teşekkür ederim. Benzer kömür havzalarına sahibiz. Ortak değerlerimiz de bulunuyor. Madenciliği birlikte geliştirmek ve bizde yaşayan Müslüman halkı ile de ortak çalışmalar yaparak dini, kültürel çalışmalarda da bulunmak istiyoruz. İki belediyemizin ortak çalışmalar yürütmesini istiyorum. Kalacağımız üç gün içerisinde buradaki çalışmalardan tecrübe edinmek istiyoruz. Burada bulunmaktan ve kardeş şehir imzasını atacak olmaktan mutluyuz" dedi.

Tunçbilek Belediye Başkanı Agah Aşkın ise, misafirlerinin gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türk Dünyası Belediyeler Birliğine üye olmamız nedeniyle, karşılıklı kültürel, sosyal faaliyetler alanlarında ve diğer alanlarda iki şehir meclisi tarafından kardeş belediye kararı aldık. Protokol imzalayarak iki belediyemizin madenler açısından çalışmaları ve iki belediyenin kültürel sosyal faaliyetleri pekiştirilecek. Nasıl birbirimize yardımımız olacağı konusunda görüşeceğiz. Bilindiği gibi Moğolistan, Orta Asya'da ilk Türklerin yaşadığı ülke. Çok sıcakkanlılar ve Türk kültürüne yakın insanlar. Bu ülkenin Shariin - Gol şehrinin yüzde 20'si Müslüman. Şu çok önemli, çok uzaklardan gelen beldemizi, ülkemizi tanımaya çalışan bu insanların güler yüzlülüğü bizleri son derece memnun etti. Bizler de üç gün misafirlerimizi ağırlayacağız ve inşallah dolu dolu bir program yapacağız. Tunçbilek'in bir Moğolistan'da tanıtımını ve fahri elçiliğini yapacak belediyeye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Agah Aşkın, makamında ağırladığı Moğolistan'dan gelen misafirlerine sinevizyon eşliğinde Tunçbilek'i tanıttı. Daha sonra Beldede kurulan semt pazarını ve bazı bölgelerini misafirlerini gezdirerek tanıtan Belediye Başkanı Aşkın, bugün de Kömür havzalarını tanıtacak.