Müftüden Türkiye-İspanya maçı uyarısı

Müftüden Türkiye-İspanya maçı uyarısı

Manisa Müftüsü Cihan, Türkiye-İspanya maçı için böyle uyardı.

Manisa Müftüsü Sinan Cihan, "Biz milli takımın başarılı olmasını canı gönülden arzu ederiz. Maç gecesi de teravih namazı aynı özellikte kılınmalı" dedi.

Cihan, "Alo Fetva" hattına gelen sorularla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında "Alo Fetva" hattına "İmsak vakti geçti, apar topar yemek yedim orucum bozulur mu?", "Şeker hastasıyım, insülin orucu mu bozar mı?", "Arabam vardı, sattım ama daha parasını tahsil etmedim. Zekatını vermem gerekiyor mu?" gibi sorular geldiğini aktardı. Cihan, günlük ortalama 50 olan hattı arama sayısının, ramazan nedeniyle ikiye katlandığını belirtti.
Gazetecilerin teravih namazı ile milli takımın maç saatlerinin çakıştığını hatırlatması üzerine Cihan, şunları söyledi:

"Bir ibadetin bu tür gelişmelere bağlı olarak gündeme getirilmesi son derece sakıncalı. Namaz nasıl bir ibadettir, nasıl bir özellik taşır? Futbol nedir, nasıl bir özellik taşır? Biz bunların arasında nasıl bir bağlantı kurarak yola devam ederiz? Bunlar ayrı dünyaların işleri. Herkes usulüne uygun şekilde görevini yapacak. Biz milli takımın başarılı olmasını canı gönülden arzu ederiz. Namaz nasıl kılınacak sorusuna, maç gecesi de teravih namazı aynı özellikte kılınmalı."

İmamların görevini yapacağını vurgulayan Cihan, "Hepimiz görevimizi yapacağız. Namazı, namaz olmaktan çıkaran arkadaşa ne gerekiyorsa onu yaparız. Jet imamların hiçbir makul tarafı yok, savunulabilir tarafı yok." dedi.

Şu ana kadar müftülüğe jet imam şikayeti gelmediğini de belirten Cihan, görevini layıkıyla yerine getirmeyenler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

AA