Müge Anlı'dan Ümitcan Uygun açıklaması

Güncelleme:

Aleyna Çakır soruşturması kapsamında istenen Adli Tıp Kurumu raporunda, Aleyna'nın bedeninde tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi. Müge Anlı ise ''Ben sabırla iddianamenin hazırlanmasını bekliyorum. O zaman burada herkes her şeyi konuşacak'' dedi.

Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümü soruşturması kapsamında istenen Adli Tıp Kurumu raporunda, Esen'in bedeninde tespit edilen DNA örnekleri ile Ümitcan Uygun'un DNA'sının uyumlu olduğunun tespit edilmesi sonrası Esen'in Kırşehir'de bulunan babası Mehmet Esen, Müge Anlı'ya teşekkür etti.

"KIZIMA MÜJDEYİ MEZARINA GİDEREK VERDİM"
Baba Esen açıklamasında, "Kızıma müjdeli haberi mezarı başında verdim. Allah bizim ömrümüzden alıp Müge Anlı'ya versin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

"SABIRLA İDDİANAMEYİ BEKLİYORUM"
Konu hakkında düşüncelerini söylemeyen Müge Anlı ise "Ben sabırla iddianamenin hazırlanmasını bekliyorum. Allah hak arayanların yardımcısı olsun. Bize de o tarz bir program yapmayı inşallah nasip eder" ifadelerini kullandı.

AİLENİN AVUKATI: BİR BOĞUŞMA OLMUŞ, ÇOK NET ORTADA
Öte yandan Aleyna Çakır’ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım Müge Anlı’nın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Avukat Umur Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:

Biz bu delilleri toplatmak için mücadele ettik, sona gelindi. Dün alınan rapor değerliydi. Biz en başından beri şunu söylüyorduk olay Ümitcan’ın anlattığı gibi değil. Çünkü olay örgüsüne uygun değil. Aleyna’nın vücudunda darp izleri çıktı. Tırnaklarında doku çıktı, sperm ve PSA bulundu. Anlatılan olayda yer verilmiyordu, bunların üzerine raporlar alınmaya başladı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda birçok şey ortaya çıktı. Bedeninde lezyonlar çıktı. Bunun akabinde kime ait olduğunun belirlenmesi gerekiyordu. Savcılığa başvurumuzu yaptık, savcılık kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na yolladı. Adli tıp kurumu diğer raporu onayladı ve tırnakta çıkan dokularla sperm aynı erkeğe ait, dedi. Tırnakta çıkan dokular çok değerli. Bir boğuşma olmuş, çok net ortada.

NE OLMUŞTU?
Aleyna Çakır olarak bilinen Esen, 3 Haziran 2020'de Keçiören'deki evinde bornoz kuşağına asılı şekilde ölü bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Esen'in erkek arkadaşı Ümitcan Uygun gözaltına alındı. Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında Esen'in bedeninde tespit edilen DNA profillerinin kime ait olduğunun tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor istendi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı, DNA üzerinde yapılan inceleme sonrası rapor hazırladı. Raporda Esen'in bedeninde tespit edilen DNA örnekleri ile Ümitcan Uygun'un DNA'sının uyumlu olduğu belirtilmişti.

Aleyna Çakır'ın ölümünde flaş gelişme! Doku ve sperm Ümitcan'a ait çıktıAleyna Çakır'ın ölümünde flaş gelişme! Doku ve sperm Ümitcan'a ait çıktı

 

Seçiniz...