Muğla'da fuhuş operasyonu !

Muğla'da fuhuş operasyonu !

Muğla'da düzenlenen bir operasyonda 6 kişi yakalandı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınan otel işletmecisi 48 yaşındaki Seliman Duman, "İnsan ticareti, fuhşa aracılık ve yer temin etmek" suçundan tutuklandı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Tepe Mahallesi Sevgi Yolu'ndaki bir apart otele fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Geçen Pazartesi akşam saat 23.30 sıralarında otele baskın düzenleyen polis fuhuş yaptıkları iddiasıyla Kırgızistan uyruklu S.E. (22) ve M.K. (21) ile Türk olan M.D. (59) ve İ.H.Ö.'yü (33), fuhuşa aracılık ve yer temin etmekten suçlamasıyla ise apart otelin işletmecisi kadın Seliman Duman ve çalışan Fatma T.'yi (54) gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan Kırgız uyruklu S.E. ve M.K.'nın iş bulmak ve ev ile işletmelere temizlikçilik yapmak bahanesiyle getirildiklerini ve paraları kalmayınca zorla fuhuş zorlandıklarını söyledikleri öğrenildi. İki kadının ifadesi doğrultusunda otel işletmecisi Seliman Duman'ın kiraladığı eve yapılan baskında 3'ü Kırgızistan uyruklu 6 kadın yakalandı. İki günde yakalanan 5 Kırgızistan uyruklu kadın verdikleri ifadelerinde iş bulma bahanesiyle kandırılarak zorla fuhuş yaptırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Asayiş Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan 5 Kırgız kadın sınır dışı işlemleri için Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Otel çalışanı F.T., Kırgız uyruklu kadınlarla birlikte olduğu tespit edilen evli M.D. ve İ.H.Ö. kişi başı bin lira idari para ceza kesilerek serbest bırakıldı. Otel işletmecisi Seliman Duman ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DHA