Muhalefetten fesli Atatürk düşmanı Mısıroğlu'nun adına şerh

Muhalefetten fesli Atatürk düşmanı Mısıroğlu'nun adına şerh
Güncelleme:

AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Atatürk’e yönelik hakaretleri ile gündeme gelen Kadir Mısıroğlu’nun ismini kentte sokak ya da caddeye verme kararı almıştı. Muhalefetin tepkisi sonucu AKP, Mısırlıoğlu’nun adını caddeye vermekten vazgeçti.

AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi’nde dün yapılan meclis toplantısında İYİ Parti ve CHP’lilerin konuya tepki göstermesinin ardından teklif Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından gündeme alınmadı.

Sözcü’den Müslüm Evci’nin haberine göre; belediyenin dün gerçekleşen Ağustos ayı ilk meclis toplantısında CHP’li Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin tepkisinin ardından teklif gündeme alınmadı.UZ”

CHP’li Akbuğa Büyükşehir Belediye meclisinde yaptığı konuşmada, “Biz Konya’nın adının cumhuriyet düşmanlarının isimlerini caddelerine veren bir kent olarak değil, hizmetleriyle gündeme gelen bir kent olmamasını istiyoruz” sözlerine AK Partili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da konunun sadece bir teklif olduğunu ve gündeme alınmadığı yanıtını verdi.

EN ÇOK BTP LİDERİ BAŞ DA KARŞI ÇIKMIŞTI

AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi’nin skandal teklifine karşı çıkanlar arasında BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da vardı.

Konuyu Türkiye gündemine ilk taşıyan isim olan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptığı açıklamada "Kadir Mısıroğlu denen Yunan sevicinin adını herhangi bir caddeye veren Atatürk’e ihanet eder. Atatürk’e ihanet eden de vatana ihanet eder çünkü “Atatürk vatandır”. Eminim bu vatanın öz evlatları da benimle aynı düşüncededir…" dedi.

Muhalefetten fesli Atatürk düşmanı Mısıroğlu'nun adına şerh - Resim : 1

(Kaynak)