Murat Hazinedar gözaltına alındı

Murat Hazinedar gözaltına alındı
Güncelleme:

Beşiktaş Belediyesi, 2014 ve 2018 yılları arası dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski belediye başkanı Murat Hazinedar gözaltına alındı.

Beşiktaş Belediyesi, 2014 ve 2018 yılları arası dönemle ilgili yürütülen "çıkar amaçlı suç örgütü kurma", "rüşvet", "irtikap" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 16'sı yakalanırken, hakkında gözaltı kararı verilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da Kastamonu'da yakalandı.

Hazinedar 2018 yılında görevden uzaklaştırılmıştı.

Soruşturma hakkında

Soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdi.

Yapılan incelemenin ardından da belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları R.Ö. ile H.A.S., mevcut zabıta müdürü S.B. ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Beşiktaş Belediyesi açıklama yapmıştı

Beşiktaş Belediyesi, 2014 ve 2018 yılları arası dönemle ilgili yürütülen soruşturma süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. İşte Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklama:

Değerli Beşiktaş Halkına ve Kamuoyuna;

Bugün çeşitli basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

T.C. Beşiktaş Belediyesi