Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden iş dünyasının önemli ismi olan Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Mustafa Koç'un tabutunun üzerine Sadberk Hanım müzesinden getirilen bordo renkli bir Osmanlı Sancağı örtüldü.

Cenazeye iş, sanat ve spor dünyasından büyük katılım var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu törene katılıyor. Mustafa Koç'un cenazesi dedesi Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedilecek.

Ömer Koç ve Ali Koç'un boyunlarında 'Seni unutmayacağız Mustafa Koç' yazılı atkılar olduğu görüldü.

İŞTE O CENAZEDEN KARELER (foto-galeri)

21 Ocak Perşembe günü, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlanıyor.

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar’daki Koç Holding binasında tören düzenlendi. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi. Basına kapalı gerçekleşen törene Koç’un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı. 

Tören sonrasında Koç'un cenazesi Ali Koç ve Ömer Koç'un omzunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.   

Cenazenin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne getirilişi sırasında Ali Koç tabuta omuz verdi.

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANIYOR

Törenin ardından Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisine getirildi. 

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk Hanım'ın  adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi’nde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın üzerinde "Hak ve gerçek olan kainatin sahibi Allah'tan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir’ yazdığı öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül’ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak, Sadberk Hanım Müzesi’nde sergileniyor. 
 
Öte yandan Mustafa Koç’un cenazesinin Marmara  İlahiyat camiinin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç’un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.
 
Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Bazı yollar trafiğe kapatılırken camiye girişler polis ekiplerinin araması ve x-ray cihazından geçişle sağlanıyor.

ALİ KOÇ MUSALLAYA KADAR TAŞIDI

Oldukça üzgün olduğu göze çarpan Ali Koç, Mustafa Koç'un naaşını cenaze aracından musallaya kadar taşıdı. Musalla taşına getirilen naaşın başında yerel kıyafetleriyle Ankaralı efeler nöbet tutuyor.

Mustafa Koç'un tabutunda Fenerbahçe amblemleri göze çarptı. Anadolu yakasında kar yağışı devam etmesine rağmen cami avlusunda erken saatlerden itibaren kalabalık bir insan topluluğu var.

Öğle namazı vaktinde düzenlenecek cenaze töreni için iş, siyaset,spor ve sanat dünyasından tanınmış isimler gelmeye başladı.

Rahmi Koç, Ali Koç, Ömer Koç, İnan Kıraç ve Nevbahar Koç cami avlusunda taziyeleri kabul etti

TÖRENE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Öğle ezanının ardından cenaze törenine geçildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde yapılan cenaze töreni sona erdi. Mustafa Koç'un naaşı, Zincirlikuyu'daki aile kabristanlığına götürülmek üzere cenaze aracına taşınıyor.

100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU

Cenaze töreninin düzenleneceği camide iki kollu 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler dikkat çekti.

VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLECEK

Mustafa Koç, Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

ÖZYEĞİN: YAPTIKLARINI SÖYLEMEYİ SEVMEZDİ

NTV canlı yayınına katılan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, "Mustafa Koç'un kaybı bizi inanılmaz etkiledi. Buradaki kalabalığı da görüyorsunuz. Yaptıklarını söylemeyi çok sevmezdi. Çok acı bir kayıp" dedi.

DEMİRÖREN: ÜLKEMİZ ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANI ERKEN KAYBETTİ

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, "Mustafa'nın, Ali'nin, Ömer'in çocukluğunu, bütün aileyi yakından tanırım. Allah her aileye böyle çocuklar nasip etsin. Ülkemiz çok değerli bir insanı erken kaybetti. Dededen, babadan gelen tecrübeleri taşıyacak çocuk kolay yetişmiyor. İnşallah sayıları çoğalır. Ülkemizin çok ihtiyacı var. Türk toplumunun, Türk sanayisinin başı sağolsun" diye konuştu.

DURAK: BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRÜRDÜ

Koç Holding eski CEO'su Turgay Durak, "Mustafa Bey bizim için insanlarımızın hepsini kucaklayan çok iyi bir insandı. Bardağın hep dolu tarafını görüp, insanları motive ederdi. Büyük yatırımların onaylanmasında bizlere çok destek oldu. Çok üzgünüz. Dünyanın her yerinde işçilerin haklarını koruyan bir patron olmak çok önemli. Mustafa Bey, Rahmi Bey, Ali Bey, Ömer Bey dünyanın en saygın kurumların yönetim kurullarında bu nedenle bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

KOMİLİ: ÇOK ÖNEMLİ DIŞ YÜZÜNÜ KAYBETTİ

Komili Şirketler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Komili, "Türkiye çok çok önemli dış dünyaya karşı yüzünü kaybetti. Türkiye için çok büyük çok önemli bir kayıp" dedi.

56a4952dc03c0e45b056d509.jpg

[PAGE]

56a4975cc03c0e45b056d552.jpg

[PAGE]

56a4963fc03c0e45b056d527.jpg

[PAGE]

1_6104.jpg

[PAGE]

1_308_3.jpg

[PAGE]

5_4374.jpg

[PAGE]

2_291.jpg

[PAGE]

dsa_9974.jpg

[PAGE]

1_850_2.jpg

[PAGE]

2_9362_2.jpg

[PAGE]

1_1666_1.jpg