Mustafa Sarıgül: Şişli'nin tarihi dokusunu STK'larla ve halkla koruyacağız!

Mustafa Sarıgül: Şişli'nin tarihi dokusunu STK'larla ve halkla koruyacağız!
Güncelleme:

Şişli’nin DSP’li Başkan adayı Mustafa Sarıgül, “ Yeni dönemde, Şişli’nin tarihi dokusunu korumak önceliğimiz olacak. “ dedi.

Şişli’nin DSP’li Başkan adayı Mustafa Sarıgül, kampanyasını hızla  sürdürüyor. Çok farklı projelerle kamuoyunun önüne çıkan Sarıgül, bu kez ilginç bir projesini açıkladı.

Çevre konusunda duyarlı seçmenler ile bir araya gelen Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:

“ Çevrecilik, her yöre için farklı bir anlam taşır. Kimi yerde bir ormanı korumak, kimi yerde ise bir gölü korumak…

Atatürk’ün Kurtuluş Savaşının planlarını yaptığı, daha sonra 16 mayıs 1919’da Samsun’a doğru yola çıktığı Şişli, hem Osmanlı döneminde, hem cumhuriyet döneminde, İstanbul’un kültür merkezi oldu.,

Bizim için, Şişli’nin bugüne miras kalan tarihi dokusunu korumak önceliğimiz olacak. Şişli belediyesi olarak, bu konuda, konunun  uzmanları ve halkla elele çalışacağız.  

Bu bağlamda, tarihi binaların restorasyonlarına ve düzenine  büyük önem vereceğiz. Bu binalar, tarihi kimliklerine koruyacak şekilde, aslına tamamen sadık kalınarak hızla restore edilecek.

Bu süreçde, hem “ Mühendisler ve Mimarlar Odası “ ile hem de “ Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu “ ile, birlikte çalışacağız.  Bu işbirliği, her aşamada sürecek, konunun uzmanları ile, sürekli iletişim halinde olacağız.

Bu restorasyon sürecinin her aşamasında, halkın talep  ve eleştirilerini dikkate alıp, gereken düzenlemeleri yapacağız.

Bu restorasyon süreci; ilk olarak, Halaskargazi Caddesi, Rumeli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ndeki tarihi binalarda başlayacak.

Roma’da, Paris’te, Londra’da tarihi binalar, titiz restorasyon çalışmaları sonucu, yıllarca nasıl korunduysa, biz de Şişli’deki tarihi binaları koruyup, güzelleştirip,  Şişli’nin kültürel zenginliklerini ön plana çıkaracağız.

Çok iddialı konuşuyorum. Nasıl ki geçmişte Nişantaşı’nı bir dünya markası yaptıysak, bu kez de, Şişli’nin tarihi dokusunu bir dünya markası yapacağız. “

Seçiniz...

Etiketler Mustafa Sarıgül