Mutlu olmak çokta zor değil aslında...

Mutlu olmak çokta zor değil aslında...

Mutlu olmak istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz?

Mutluluk ve sağlıklı yaşam aslında ayrılmaz bir ikili. Eğer mutlu hissediyorsanız ister istemez kendinize iyi bakmaya başlıyorsunuz ve metabolizmanız buna göre çalışıyor. Nasıl ki depresyonda olduğumuz zaman sağlıklı yaşamdan uzaklaşıyorsak, mutlu olduğumuz zamanda bir o kadar yaklaşıyoruz.
Mutlu olmak istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız o halde gelin ilk adımı beraber atalım.

Spor yapın!

Spor yapmak yani hareket etmek sizi mutluluğa götüren en temel ve basit şeylerden bir tanesidir. Çünkü hareket ettiğinizde vücudunuz ve bünyenizden toksinleri ve istenmeyen enerjiyi atarsınız, yenilenirsiniz ve yeni umutlara açık olursunuz.

Sevdiğiniz şeyleri yapmaktan çekinmeyin!

Sevdiğiniz ve hoşlandığınız şeyleri yapmaktan asla vazgeçmeyin. Bunlar sizi mutluluğa götüren davranışların bir kısmını oluşturur. Eğer televizyon seyretmekten hoşlanıyorsanız televizyon, resim yapmaktan hoşlanıyorsanız resim yapın.

Kendinize odaklanın!

Herkesi mutlu etmeye çabalarken siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Durup bir kendinize baktığınızda aslında kendinizle o kadar da ilgilenmediğinizi göreceksiniz. Artık tamamen kendinize odaklanın ve canınız ne istiyorsa onu yapın. Önce kendinize bakım yapmaktan başlayın. Kendinizi ne kadar güzel hissederseniz o kadar pozitif düşünür ve o kadar mutlu olursunuz.

Fantazi dünyanızı genişletin!

Mutluluğa bir diğer taraftan bakarsak size biraz fantazi dünyasından bahsedeceğiz. Sevgiliniz ya da eşinizle cinsel hayatınızı aktif hale getirin. Devamlı aynı pozisyonda sevişmekten vazgeçin. Ona da değişikliklere açık olduğunuzu her zaman gösterin. Örneğin bir gün onu seksi bir iç çamaşırı ile karşılayın. Unutmayın ki bazen mutluluğun yolu sağlıklı ve mükemmel bir cinsel ilişkiden geçer!

Ailenizle yakınlaşın!

Mutlu olmak için ailenizle daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Günlük koşturma ve telaştan onlarla konuşmayı ve yakınlaşmayı unutmayın. Bir haftasonunuda annenizle alışveriş yapmaya ayırın. Göreceksiniz bu ikinize de çok iyi gelecek.

Müziksiz bir hayat olmaz!

Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler! Dans edeceğiniz parçalardan kulağınızı ayırmayın. Devamlı disko havasında gezin demiyoruz ama müziğin sesini birazcık açmanızda yarar var. Bırakın aklınız notaların arasında karışıp gitsin!