Müzeye Dönüştürülen Çakırcalı Konağında Geri Sayım

Müzeye Dönüştürülen Çakırcalı Konağında Geri Sayım

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde, Ege'nin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konağın müze olarak hizmet vermesi...

İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Kayaköy Mahallesi'nde, Ege'nin ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konağın müze olarak hizmet vermesi için çalışmalarda sona gelindi.

Ödemiş ilçesinde bağlı Kayaköy Mahallesi'nde, Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait tarihi konağın müze olarak hizmet vermesi için çalışmalar devam ediyor. Konakta müze için çalışmalar devam ederken, müzede sergilenecek tüm objeler derlendi. Mankenlerle ilgili hazırlıkların devam ettiği müzede, çalışmaların artık son aşamaya geldiği öğrenildi. 2016 Mayıs ayı içerisinde açılması planlanan müze hakkında bilgi veren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Türkiye'ye nam salmış Çakırcalı Mehmet Efe'nin anısının yaşatılacağı konağımız dönemin yaşantısını en iyi şekilde yansıtmak üzere donatılıyor. Müzede sergilenecek tüm objeler derlendi. Satın alınması gerekenlerle ilgili işlemler yapıldı. Şu anda mankenlerle ilgili bir hazırlık var. Denizli'den temin edeceğiz. Son rötuşları yaptıktan sonra mayıs ayı içerisinde müzemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz yoğun şekilde hazırlanıyor. Kuşku yok ki Çakırcalı Mehmet Efe'ye ait konağın müzeye dönüşmesi ile Kayaköy Mahallemiz de büyük hareket kazanacak. Tıpkı Birgi Mahallemiz gibi, tıpkı ÖYKAM gibi Kayaköy Mahallemiz de müzeyle birlikte gezi rotalarında yerini alacaktır. Ödemiş'te tarihi dokuya ve değerlerimize sahip çıkmak, turizme destek sunup ilçemize ekonomik anlamda da katkı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.