Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdülkerim Çevik öldürüldü!

Güncelleme:

Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Abdülkerim Çevik, Bitlis Güroymak'ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Tarikat şeyhi Çevik'in öldürülmesinin ardından bir çok bakan peş peşe taziye açıklaması yaptı.

Bitlis’in Güroymak (Norşin) ilçesinde Nakşibendi şeyhi Muhammed Ziyaeddin’in torunu ve bölgenin şeyhlerinden Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

4-5 kişilik bir grubun Seyda Abdülkerim Çevik’e kahvaltı ettiği sırada ateş açtığı, Çevik’in ağır yaralı olarak ilçedeki hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi. Güroymak Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çevik’in cenazesi Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanı’nda toprağa verilecek.

BAKANLARDAN AÇIKLAMALAR

Abdülkerim Çevik'in ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah'a yürüdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

Soylu’nun ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir paylaşımda bulundu. Gül, “Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Hayatını ilme, talebelerine ve kardeşliğe vakfetmiş Norşin ulemasından Abdülkerim Çevik Hoca’nın menfur bir saldırı sonucunda vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Rabbim kabrini nur, ruhunu şad, makamını âli eylesin” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da üzüntüsünü dile getirdi, mesajında olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi.

Nakşibendi şeyhinin katil zanlısı yakalandıNakşibendi şeyhinin katil zanlısı yakalandı

ABDÜLKERİM ÇEVİK NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Çevik'in neden silahlı saldırıya uğradığına ilişkin henüz bilgi edinilemedi. Güroymak Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

CENAZESİNE 10 BİN KİŞİ KATILDI

Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik'in (50) cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Güroymak Devlet Hastanesi morgundan alınarak helallik için Erentepe Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Daha sonra Çevik'in cenazesi, cenaze namazı için omuzlarda taşınarak tekbirler eşliğinde Şeyh Masum Camisi'ne getirildi.
Cenaze namazına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahip Kiler,Cemal Taşar, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Cumhuriyet Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Jardarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Camide kılınan cenaze namazının ardından Abdulkerim Çevik'in cenazesi Erentepe Mahallesi'ndeki mezarlıkta dualar okunarak, gözyaşları arasında toprağa verildi.

BAKAN SOYLU: ÇOK HÜZÜNLÜYÜM

Abdülkerim Çevik’in ölümüyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Çok hüzünlüyüm. Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim Çevik Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

ABDÜLKERİM ÇEVİK KİMDİR?

Şeyh Muhammed Diyaeddin’in torunlarından Şeyh Ataullah’ın çocuklarından olan Seyda Abdulkerim Çevik, Bitlis İli Güroymak ilçesinde dünyaya geldi. 6 yaşında başladığı ilk eğitim ile birlikte, Güroymak'ta çeşitli medreselerde eğitimine başladı.

1988 yılından itibaren, Seyda Burhaneddin’in Başmüderrisliğini yaptığı Siirt/Tillo Medresesinde eğitimine devam etti.

Bitlis İli Güroymak ilçesinde bulunan Norşin medresesinde Başmüderris olan Seyda Abdulkerim Çevik, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İlahiyat ve Sosyoloji bölümleri mezunuydu.

 

Seçiniz...