Namık Kemal, mezarı başında anıldı

Namık Kemal, mezarı başında anıldı

Namık Kemal, vefatının 127. yılında, Çanakkale'deki mezarının başında anıldı.

'Vatan ve Hürriyet Şairi" Namık Kemal, Vefatının 127. Yılında, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır köyü'nde bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Bolayır'daki tören, Gelibolu Kaymakam vekili Hasan Akbulut, 2. Kolordu Komutanlığına bağlı 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan vekili Mustafa Çoban, Cumhuriyet savcısı Aslan Barlık ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. M. İhsan Baysal tarafından buketlerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Enver Çalışkan tarafından yapıldı. Çalışkan konuşmasında, "Vatan şairimiz Namık Kemal "in aramızdan ayrılmasından tam 127 yıl geçti. Her söylemiyle vatanına sahip çıkan sanatçı ve ideal kişiliğinin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini her eserinde kesin bir dille ele almıştır" dedi.

Daha sonra Namık Kemal'in kişiliği ve fikir hayatı ile ilgili konuşmalar yapıldı, "Hürriyet Kasidesi" Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı 3. Sınıf öğrencisi Emre Gül tarafından, şiirler ise Bolayır Şehit Nuriye Ak ortaokulu öğrencileri tarafından okundu. Aynı bahçede bulunan Gazi Süleyman Paşa'nın türbesi de protokol tarafından ziyaret edildi. Burada törenlerin ardından, programın ikinci bölümüne Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi salonunda devam edildi. Burada konuşan Tekirdağ Namık kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve edebiyatı öğretim üyesi yrd. Doc. Dr. Tevfik Sütçü tarafın Namık Kemal'in hayatında ve eserlerinde Gelibolu konusunda bilgiler verdi.

Namık Kemal, mezarı başında anıldı