Nargile kafelerin sonu mu geliyor ? Tiryakilere kötü haber...

Nargile kafelerin sonu mu geliyor ? Tiryakilere kötü haber...
Güncelleme:

Uyuşturucuyla mücadele için kurulan komisyonun raporunda kapalı alanlarda nargile kullanımının yasaklanması tavsiye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyuşturucu maddeyle topyekün mücadele çağrısı ve “Silahlı terör neyse, uyuşturu terörü de odur” sözlerinin ardından TBMM’de kurulan Madde Bağımlılığı Araştırma Komisyonu’nun taslak raporu tamamlandı. 

Rapor, 24 Haziran’daki seçim nedeniyle 15 Mayıs’ta kapanması planlanan TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmezse, komisyon hiç çalışmamış gibi olacak. 

Raporda, 24 Haziran 2018’den sonra geçilecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne atıf yapılarak Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Bağımlılıkla Mücadele Müsteşarlığı kurulması önerisi dikkati çekti.

Milliyet’ten Bahar Atakan'ın haberine göre, taslak raporda nargileyle ilgili öneri özetle şöyle:

- Madde bağımlılığı ile mücadelenin başlangıcını sigara ile mücadele oluşturduğu unutulmamalı. Sigara kullanımı konusunda getirilen caydırıcı düzenlemelerin nargile kullanımı için de hayata geçirilmesi gerekmektedir. Nargile kafelerin açılmasını engelleyen düzenlemelerin yapılması ve kapalı alanlarda nargile kullanımının yasaklanması yerinde olacaktır.

Etiketler nargile nargile kafe