Narman’da Öğrencilerin Ağaç Dikme Sevinci

Narman’da Öğrencilerin Ağaç Dikme Sevinci

Erzurum'un Narman İlçesi'nde Narman Orman İşletme Şefliği Personeli ve Salih Zeki Dilek Orta Okulu Öğrencileri tarafından 300 sedir ağacı fidanı toprakla...

Erzurum'un Narman İlçesi'nde Narman Orman İşletme Şefliği Personeli ve Salih Zeki Dilek Orta Okulu Öğrencileri tarafından 300 sedir ağacı fidanı toprakla buluştu.

Salih Zeki Dilek Orta Okulu Öğretmenlerinden Fen Bilgisi Öğretmeni Simge Kaya'nın girişimiyle İlçe Orman İşletme Şefliğinin desteğiyle okulda eğitim gören 100 Öğrenci ve 5 öğretmenle birlikte İlçe Merkezinde bulunan kapalı spor salonu arka kısmında bulunan bölgeye 300 adet Sedir Ağacını fidanla buluşturdular.

Ağaç Dikimine Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim, Narman Orman İşletme Şefi Sezgin Esen, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Mücahit Akpınar, Salih Zeki Dilek Orta Okulu Müdürü Yavuz Özden, Öğrenciler ve Öğretmenler katıldı.

Program öncesinde Narman Orman İşletme Şefi Sezgin Esen Çocuklara nasıl ağaç dikileceği bakımının nasıl olacağı konularında bilgi verdikten sonra 300 fidan toprakla buluştu. Öğrencilere Orman sevgisi ve doğa bilinci konuları hakkında farkındalık oluşturmak için "bir fidanda sen dik" kampanyasıyla yapılan ağaç dikiminde Öğrencilere Balon ve Bayrak dağıtıldı. Ağaçları toprakla buluşturan Öğrenciler diktikleri ağaçlara tek tek isim vererek korumaya alacaklarını belirterek Ağaçların temini ve organizasyonda emekleri olan Öğretmenlerine teşekkür ettiler.