NASA Mars'ta yaşam mı buldu?

NASA Mars'ta yaşam mı buldu?

NASA bugün kızıl gezegen Mars'ta büyük bir bilimsel buluşa imza attığını açıklayacak.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bugün yapacağı basın toplantısında, Mars’a ilişkin ‘büyük bilimsel bir keşif’ duyurusu yapacağını açıkladı.

Şu an kadar hiçbir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmayan NASA’nın Kızıl Gezegen’deki mikrobik yaşama ya da yüzeyinde su bulunduğuna dair bir kanıtı açıklaması bekleniyor. NASA’nın düzenleyeceği basın toplantısı, TSİ 18:30’da yapılacak ve NASA TV‘den canlı olarak izlenebilecek.

Muhabirler telefonla bağlanarak yetkililere soru sorabilecek. Yetkililer Twitter üzerinden de #AskNASA etiketiyle sorulan sorulara cevap verecek.

Toplantıya NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green, Mars Keşif Programının önde gelen araştırmacılarından Michael Meyer, Georgia Institute of Technology araştırmacılarından Lujendra Ojha, NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nden Mary Beth Wilhelm, Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Bilimsel Deney Görüntüleme (HiRISE) merkezinin önde gelen araştırmacılarından Alfred McEwen katılacak.

NASA belli aralıklarla benzer toplantılar düzenliyor ve yaptığı yeni keşifleri kamuoyuyla paylaşıyor. Son olarak NASA, Güneş sistemi dışında dünyaya en çok benzeyen gezegen Kepler-452b’nin keşfini açıklamıştı.

Mars’ta hayat bulunmadığını artık biliyor olsak da, NASA’nın kızıl gezegenle ilgili şimdiye kadar bilinmeyen bir bilgiyi dünyayla paylaşması bekleniyor.

NASA, Mars’a ilişkin açıklayacağı ‘büyük bilimsel keşif’ toplantısı dışında başka hiçbir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmadı. Sosyal medyada ve bloglarda ise, keşfin ne olacağıyla ilgili şimdiden tahminlere başlandı.

Mars’ta su bulunduğu ve Mars’ta yaşamın mümkün olduğu, Mars’ta sıvı halde su bulunduğu, Mars’a insan gönderileceği ve koloni kurulacağı, milyonlarca yıl önce Mars’ta yaşam olduğu sosyal medyadaki iddialar arasında. Ancak birçok kişi, NASA’nın dünyayı etkileyecek büyük bir keşif yapmadığı ve bunun insanları heyecanlandırmak için yapılan bir toplantı olduğu görüşünde.