NASA'dan yanıt geldi: ''Abi siz kim oluyorsunuz ?''

NASA'dan yanıt geldi: ''Abi siz kim oluyorsunuz ?''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun "NASA da kim oluyor" sözlerine NASA'daki Türk astrofizikçi yanıt verdi.

NASA'nın 5 bin personeli içindeki 4 Türk’ten biri olan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, NASA’yı eleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na kuralık haberini gündeme getirdiği için teşekkür etti.

Twitter’daki bir takipçisi Bakan Eroğlu’nun “NASA da kim oluyor?” sözlerinin yer aldığı haberi paylaşıp Yıldız’a, “Abi siz kim oluyorsunuz?” diye sordu.

Yıldız, şu yorumu yaptı:

“Bilimin politikada bir tüketim malzemesi olması mevzusu üzüntü verici. Politikacılar gider, gerçekler kalır. NASA’nın uyarısını dikkate almak çevre ülkeler açısından da çok önemli” dedi.

‘SÖZLERİ UZAY ÇALIŞMALARINI KAPSAMIYOR’

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bakan Veysel Eroğlu’nun, “NASA’nın meteorolojik havatahminleri, bizim gerimizde. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor” sözlerine açıklık getirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, bakanın sözlerinin NASA’da çalışan bir elemanın yaptığı kuraklık tahminiyle alakalı olup uzay çalışmalarını kapsamadığı vurgulandı, “Sadece NASA’da çalışan birinin ağaç halkalarından elde ettiği iklim verilerine ait bir değerlendirme söz konusudur” denildi.