Nasuh Mahruki serbest bırakıldı

Nasuh Mahruki serbest bırakıldı

AKUT kurucusu Nasuh Mahruki, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKUT kurucusu ve Sözcü gazetesi yazarı Nasuh Mahruki hakkında geçtiğimiz günlerde Kanal A televizyonunda katıldığı ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan anlaşmasına yönelik sözlerininin değerlendirildiği" programda sarf ettiği sözler yüzünden açılan soruşturma kapsamında savcılık, Mahruki'yi 'tutuklanması istemiyle' mahkemeye sevk etti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SEREBEST

Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanması istenen Nasuh Mahruki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU ?

Mahruki, Kanal A'da yayımlanan A Politik programında İmkander Başkanı Murat Özer'le tartışmaya girmiş ve "Devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak" demişti.

Mahruki hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'şikayetçi' olduğu öğrenildi.

MAHRUKİ BUGÜNKÜ KÖŞESİNDE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Nasuh Mahruki, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddialarını yalanlayıp, "Estağfurullah, ülkeyi yönetme ve siyaset biçiminden hiç hoşlanmasam da makamına saygısızlık etmeyi aklımdan bile geçirmedim. Başta Sn. Cumhurbaşkanı ve tüm AKUT ailesi olmak üzere bu süreçten rahatsız olan, alınan, kötü hisseden, etkilenen herkesten özür dilerim." demişti.

İHA