Naumoski, Potada Fenerbahçe'ye Güveniyor

Naumoski, Potada Fenerbahçe'ye Güveniyor

- Bir dönem Efes Pilsen ve Ülkerspor formaları da giyen Makedon eski basketbolcu Naumoski:"Fenerbahçe, Avrupa Ligi kupasını kazanabilir. Geçen sezon da Dörtlü Final oynamışlardı. Taraftarları onlardan bu şampiyonluğu bekliyor"- "Eski Yugoslavya'daki kalit


ÜSKÜP (AA) - CİHAD ALİU - Türkiye'de Efes Pilsen ve Ülkerspor formaları giyen Makedon eski basketbolcu Petar Naumoski, Fenerbahçe'nin bu yıl THY Avrupa Ligi'nde kupaya uzanabileceğini söyledi.

Makedonya Basketbol Federasyonunda başkanlık görevini sürdüren Naumoski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke basketbolu için yapmak istediklerini ve uzun yıllar forma giydiği Türkiye'de basketbolun gelişimini değerlendirdi.

Uzun yıllar yurt dışında edindiği tecrübeleri Makedonya basketboluna katmak istediğini söyleyen Naumoski, ülke basketbolunu geliştirmek için federasyon başkanlığına aday olarak bu görevi üstlendiğini ifade etti.


- "Makedonya ve Türkiye'deki mantalite birbirine yakın"


Petar Naumoski, Türk basketbolseverleri tarafından hala çok sevilen bir sima olmasının nedenini "profesyonellik" ve "ulaşılabilirlik" özelliklerine bağlayarak, "Makedonya ve Türkiye'deki mantalitenin birbirine yakınlığı da belki buna katkı sağladı. Ayrıca o dönemde elde edilen başarının da benim onlara ve onların bana karşı sevgisini artırdığını söyleyebilirim." dedi.

Türkiye'de basketbolun milli takım ve lig bazında kendi oynadığı döneme kıyasla çok geliştiğini vurgulayan Naumoski, "Bu, her şeyden önce ülkedeki basketbol piyasasından kaynaklanıyor. Türkiye'deki basketbol piyasası çok büyüdü. Bu nedenle hem maddi anlamda, hem de organizasyon anlamında büyük işler başarıldı." ifadelerini kullandı.

Naumoski, THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalan Fenerbahçe'nin bu sezonki performansını da değerlendirerek, "Fenerbahçe, Avrupa Ligi kupasını kazanabilir. Geçen sezon da Dörtlü Final oynamışlardı. Taraftarları onlardan bu şampiyonluğu bekliyor. Son maçlarında yenilmez olduklarını gösterdiler." diye konuştu.


- "Vatandaşlık teklifini büyük bir sevinçle kabul etmiştim"


Türk vatandaşlığı da bulunan Petar Naumoski, bunun kendisi için büyük bir sevinç kaynağı olduğunun altını çizerek, "Vatandaşlık teklifini büyük bir sevinçle kabul etmiştim, ancak Türkiye'deki kanunlar gereği ismimin değişmesi gerekiyordu. İsmim o dönemdeki kulüp yöneticilerince konuldu. Adım Namık Polat oldu." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nda oynaması için teklif almadığını söyleyen Naumoski, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) kuralları gereği bir milli takımda oynamış oyuncunun, en az üç yıl milli takıma ara verip başka bir milli takımda oynayabilmesi nedeniyle bu durumun o dönemde mümkün olmadığını anlattı.

Naumoski, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay ile harika bir dostluğunun bulunduğunu belirterek, "Harun Erdenay, basketbol oynadığımız dönemde benim rakibimdi. O, Ülkerspor için ben ise Efes Pilsen için ter döküyorduk. Ancak bizim rekabetimiz sadece maçlar için geçerliydi. Sahanın dışında harika bir arkadaşlığımız vardı. Türkiye'de benimle aynı görevi icra ettiği için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Harika bir iş birliği içerisinde olduğumuzu söylemeliyim." değerlendirmesinde bulundu.

Basketboldaki Yugoslav ekolüne de değinen Naumoski, "Eski Yugoslavya'daki kalite, sadece Türkiye ya da Avrupa basketboluna değil, Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) de önemli katkı sağlamıştır. İnanıyorum ki bugün Türk basketbolu da bu yönde ilerliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki basketbolseverlere Türkçe mesaj gönderen Naumoski, "Türk basketbol seyircilerine çok selam. Sizi çok özlüyorum. İnşallah, ilerde hep beraber bir kupa organizasyonunda başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.


- Petar Naumoski kimdir?


Makedonya'nın Prilep şehrinde 1968 yılında dünyaya gelen Petar Naumoski, özellikle Türkiye ve İtalya'da basketbol oynadığı dönemlerde önemli başarılar elde etti.

Kariyeri boyunca Split, Fersped Rabotnicki, Efes Pilsen, Benetton Treviso, Montepaschi Siena, Olimpia Milano ve Ülkerspor formaları giyen Naumoski, Yugoslavya şampiyonluğu ve kupası, Türkiye şampiyonluğu ve kupası, Korac Kupası gibi sayısız başarılara imza attı.

Naumoski, geçen yıl nisan ayında yapılan seçimde, Makedonya Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi.