Nazilli’de Polis Haftası Törenle Kutlandı

Nazilli’de Polis Haftası Törenle Kutlandı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle resmi tören düzenlendi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle resmi tören düzenlendi.

Nazilli'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı nedeniyle, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, AK Parti İlçe Başkanı İmran Acar, CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, kamu kurumlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen resmi törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından açılış konuşmasını yapan Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, polis ile halk arasında kurulan güven köprüsünün sağlamlığına dikkati çekti. Daşdemir, " Ben Nazilli'deki görevime eylül ayında başladım. Eylül ayından beri de Nazilli halkını tanımaktan dolayı müteşekkiriz. Bizim şehirde asayiş ve terör ile ilgili çalışmalarımız hat safada devam etmektedir. Bu konuda herkes kendini rahat hissedebilir. Teşkilatımız halkın güvenliği için sürekli çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca geldiğimizden beri farklı faaliyetler içerisine girdik. Yine Nazilli halkının katkılarıyla 10 adet sıfır araç aldık. Onları da hizmete sunduk. Şuan için kullanıyoruz, inşaallah salı günü de onun töreni olacak. Türk Polis teşkilatının 171. kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyorum. Şuana kadar vatan uğruna şehit olan tüm şühedaya Allahtan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Daşdemir'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, polisin Türkiye'nin huzur ve güvenine sağladığı katkıyı anlattı. Okur, "Türk toplumunun huzur ve güvenini sağlayan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı koyan, bu uğurda gerektiğinde canını seve seve feda eden Türk polis teşkilatımız, şerefli geçmişiyle milletimizin övünç kaynağı olmuştur. Polis teşkilatımız kurulduğu tarihten bugüne kadar çağdaş hukuk devleti anlayışıyla, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmıştır, çalışmaktadır ve çalışacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği ekipleri tarafından okullarda hazırlanan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Resmi tören, davetlilere yemek ve tatlı ikramının sunulmasıyla sona erdi. Öte yandan, 5 yaşındaki bir polis çocuğu, özel harekat kıyafetiyle protokolde resmi duruş sergileyerek katılımcıların ilgi odağı oldu. Minik polisin, davranışları ve tören yürüyüşü disiplininde olması, dikkatlerden kaçmadı.