Necdet Özel sessizliğini bozdu

Necdet Özel sessizliğini bozdu

Emekli Org. Necdet Özel'in Darbe Komisyonu'na yazılı cevap vermek istemesi Ankara'da olay olmuştu.

Darbe Komisyonu şu ana kadar eski Genelkurmay başkanları arasında Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinlemişti.

TBMM'de kurulan Darbe Komisyonu'na eski Genelkurmay başkanlarından Necdet Özel'in gelmeyerek yazılı cevap vermek istemesi tartışma konusu olmuştu. AK PARTİ, CHP ve MHP'Lİ vekillerden Özel'e komisyona gelmediği için tepki gösterilmişti.

Necdet Özel komisyona neden gelmiyor tartışmaları sürerken, Hürriyet gazetesinden Fikret Bila, bugünki köşe yazısında Özel'in neden bizzat katılmadığına açıklık getirdi. Bila, Özel ile konuyu dün görüştüğünü belirterek, aralarındaki diyaloğu köşesine taşıdı.

"ANINDA CEVAP VERMEK EKSİKLİKLERE YOL AÇABİLİR"

Buna göre Necdet Özel komisyona gelmeme gerekçesi olarak şu açıklamayı yaptı: "Komisyonda ne sorulacağını bilmediğiniz için hazırlık yapmamış oluyorsunuz. Sorunun sorulduğu andaki bilgilerle ve anında cevap vermek eksikliklere yol açabilir. Ben gerçekten komisyona katkıda bulunmak istediğim için soruları yazılı olarak istedim ki, yeterli yanıtları araştırarak vereyim."

"KAÇACAK OLSAM 2011'DE KAÇARDIM"

Özel, komisyondan kaçıyor yorumlarına da yanıt verdi: "Benim alnım ak. Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Ben elimi taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım. Görevi üstlendim. Ben yasaya, usule uygun bir dilekçe verdim, konuyu nereye getirdiler. Ben üzüm yemek istiyorum. Komisyona katkıda bulunmak istiyorum."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Hürriyet