Neden kaçırdığını açıkladı !

Neden kaçırdığını açıkladı !

İstanbul'da bebek kaçıran bir kadının neden kaçırdığı ortaya çıktı.

Bebeği kaçıran şahıs olarak belirlenen Meryem Vaykı, polise verdiği ifadesinde suçunu kabul etti, kaçırma gerekçesini ‘Hiç erkek çocuğum olmamıştı’ diye açıkladı

İstanbul Bağcılar’da arife günü alışverişe çıkan Lokman-Münevver Davulcu çiftinin bir mağazanın önüne bıraktığı bebek arabasındaki 4 aylık çocukları Ahmet Davulcu kaçırılmış, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince bebeğin tutulduğu Pendik Çamçeşme Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenlenmiş, bebeği kaçırdıkları iddiasıyla Mehmet Vaykı (36) ile kızları Nazan Vaykı (21) ve H. Vaykı’yı (16) gözaltına almıştı.

‘Doğurdum diyecektim’

Kaçırma olayıyla ilgili olduğu belirlenen Vaykı’nın kardeşi Güngör Vaykı ve aynı zamanda akrabası olan baldızı Songül Vaykı da gözaltına alınırken Mehmet Vaykı’nın eşi Meryem Vaykı kaçmıştı. Meryem Vaykı önceki gece gözaltına alınarak Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bebeği kaçıran şahıs olarak belirlenen Meryem Vaykı, polise verdiği ifadesinde suçunu kabul ederek, “Hiç erkek çocuğum olmamıştı. Arabada bebeği gördüm. Alıp çarşafımın altına sakladım ve arabayla uzaklaştık. Birkaç ay karnıma havlu sararak ‘Hamileyim’ diyecektim, sonra da ‘Doğurdum’ deyip bebeği ortaya çıkaracaktım” dedi. Günlük yaşantısında tesettürlü ve siyah çarşaflı olmadığı öğrenilen Meryem Vaykı’nın yakalandığı sırada elinde bir poşet içinde olay günü giydiği çarşafın olduğu öğrenildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler Mehmet V., kızları Nazan ile Hülya V. ve eşi Meryem V. “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklandı.

‘Cezaları neyse onu çeksinler’

4 aylık Ahmet bebek tedavisinin ardından dün taburcu edildi. Anne Münevver Davulcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğine sağ salim kavuştuğunu söyledi. Suçlulara gereken cezanın verileceğine inandığını belirten Davulcu, “Devletimden şunu istiyorum. Bu canilerin cezaları neyse onu çekmesi lazım ki bir daha kimsenin canı yanmasın. Gereken neyse yapılsın” dedi.