Nedim Şener'den belgeli Bilal Erdoğan bombası

Nedim Şener'den belgeli Bilal Erdoğan bombası

Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu'nda çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan gazeteci yazar Nedim Şener, FETÖ yapılanmasına göz yumulmasının kilit isimlerinden birisinin Hilmi Özkök olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Şener, Cemaat'in, Bilal Erdoğan'ı öldürtmeyi planladığı yönünde bir ihbar mektubunu da Komisyon üyeleriyle paylaştı.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplanan, 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Nedim Şener'i dinledi.

"BİLAL ERDOĞAN'I ÖLDÜRECEKLERDİ"

Nedim Şener komisyona bir ihbar belgesi göstererek FETÖ yapılanmasının asıl amacını anlattı. Şener'in açıklamalarına göre örgütün asıl amacı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı öldürmekti. Nedim Şener bu konuda şunları söyledi;

-“Böylece Ergenekon savcıları ile hükümet karşı karşıya gelecekti. Asıl amaç, bu cinayetten yola çıkarak Ergenekon soruşturmasını sıklaştırmaktı”.

"FETÖ YAPILANMASINDA KİLİT İSİM HİLMİ ÖZKÖK"

Gazeteci Şener, MİT'in 24 Haziran 2004 yılında yaptığı Milli Güvenlik Kurulu sunumunda FETÖ'cülerin yapılanması konusunun açıkça belirtildiğini ifade etti. Devletin FETÖ'nün yapılanması hakkında bilgi sahibi olduğunu öne süren Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

-"FETÖ yapılanmasına göz yumulmasının kilit isimlerden birisinin Hilmi Özkök olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar 2004 yılı sunumunda 'TSK içinde, emniyette, eğitimde örgütlenmiştir' dese de kendi kurumu içindeki bu yapılanmaya karşı hiçbir mücadele vermemiştir."

FETÖ'cü generallere, kadrolara yer açılması için Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının yapıldığını ifade eden Şener, 15 Temmuz darbe gecesinde de yeni oluşan kadroların etkili olduğunu kaydetti. 

Bu terör örgütünün ilk yüzünü, Hrant Dink cinayetinde gördüğünü anlatan Şener, Dink cinayetinin ardından Malatya'da Zirve Yayınevi'nde katliam gerçekleştirildiğini, ardından Ümraniye'de bombalar bulunduğunu ve Ergenekon operasyonunun da başladığını aktardı.

"KARŞIMDA FETÖ'CÜLERİ BULDUM"

"Hrant Dink cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı bir kitap yazdıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini, tehditler almaya başladığını söyleyen Şener, şöyle konuştu:

"Karşımda polisleri değil, FETÖ'cüleri buldum. AKP'lileri kızdıracak çok kitap yazdım ama böyle tehditler, esrarengiz telefonlar almamıştım, tutuklanma endişesi yaşamamıştım. Erdoğan ile cemaatin kavgasının tohumunun Hrant Dink cinayeti olduğunu düşünüyorum. 7 Şubat 2012 MİT krizi, 3 bakanın karıştığı yolsuzluk operasyonları da FETÖ darbe girişiminin devamıdır."

DARBE BİR TİYATRO MU?

FETÖ'nün ana soruşturmalarının son derece sağlıklı yürütüldüğünü aktaran Şener, Fetullah Gülen'in darbe girişimine "tiyatro" diyenlerin iddialarına ilişkin ise "Bu bir savunma ifadesidir. Askerlerin ifadelerini görüyoruz, tiyatro ifadesi geçmiyor, hiçbiri 'biz Erdoğan ile hükümet ile anlaştık' demiyor. Tiyatro savunmasına giren bu işin failidir, zihnen ve fiilen içindedir." dedi.

"FETULLAH GÜLEN GÜVENİRLİLİĞİNİ YİTİRİYOR"

Şener, Fetullah Gülen'in kendi örgütü içinde de güvenirliliğini yitirmeye başladığını belirterek, "Son zamanlarda videolarındaki o saçma sapan konuşmaları, örgütü tekrar toparlamaya çalışmasıdır." ifadesini kullandı.

"GÜLEN BİR CIA OPERASYONUDUR"

Fetullah Gülen'in ABD'de kalış şeklinin CIA'nın bir operasyonu olduğunu anlatan Şener, şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyaya ve Türkiye'ye büyük bir oyun oynuyorlar. Her gün videolar önünde 'Fetullah Gülen' denilen bir şizofrenik yapı, bize sanki bütün örgütü 'o temsil ediyormuş' görüntüsü veriyor; hayır. Beyaz Saray ile ABD Dışişleri Bakanlığı ile istihbarat örgütleriyle ilişkilerini yürüten bir sürü adamları var. Arkada bir laboratuvar var, başka türlü ayakta durmaları mümkün değil."

"BÜTÜN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ İYİ KORUNMALI

Komisyon üyelerine seslenen Şener, "Çok iyi niyetli olduğunuza eminim, dışarıda sizin yaptığınız çalışmaları takip eden FETÖ çetesi var, siz kavga ederseniz onlar kazanacaklar. Siyasi tartışmaları bir kenara bırakın, karşınızda FETÖ diye bir çete var." dedi.