Nem oranı İstanbulları isyan ettirdi !

Nem oranı İstanbulları isyan ettirdi !

İstanbul'da sıcaklıkların artmasıyla birlikte nem oranı yüzde 70'lere fırladı. İstanbullular nem oranın yükselmesiyle daha çok bunalmaya başladı.

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve yüzde 70'e ulaşan nem oranı vatandaşları bunalttı. Mevsim normallerinin 3 derece üzerinde olan sıcakların hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin edilirken, uzmanlar sıcak çarpmasına karşı uyarıyor.

İstanbul’da son günlerde etkili olan serin havalar yerini kavurucu sıcaklıklara bırakmaya başladı. Kentte son günlerin en sıcak günü yaşanırken, termometreler 39 dereceyi gösterdi.  Nem oranının ise yüzde 70'e ulaştığı kentte güneşten korunmaya çalışan vatandaşlar ile turistler ilginç yöntemlere başvuruyorlar.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, parklarda, yol kenarındaki ağaç altlarına ve gölgelik alanlara sığındı. Bazı vatandaşlar ise serinlemek için denize girmeyi tercih etti. Sarıyer’de sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere akın etti. Bazı vatandaşlar denize girerek serinledi bazıları ise ağaç altındaki yeşillik alanda uyumayı tercih etti. Bir grup vatandaş ise gölgelik alanda tavla oynadı. Sıcak hava hayvanları da etkiledi.

Gezi Parkı’nın müdavimleri haline gelen güvercinlerin serinlemek için havuzun kenarına dizilmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Büyükçekmece’de ise sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için denize girdi. 10 yıldır beraber olduğu “Zeytin” isimli köpeğiyle Büyükçekmece sahiline gelen Ertuğrul Altınyar, “Büyükçekmece güzel bizde bunu tadını çıkartıyoruz. Büyük ihtimalle su kenarında gölgede günü geçireceğiz. Allah oruç tutanlara sabır versin. Köpeğimle birlikte geldim o da yüzmeyi seviyor. Beraber yüzüyoruz, 10 yıldır beraberiz. Her sabah buraya gelirim” dedi.

İSTANBUL'DA NEM ORANI YÜZDE 70 - FOTO GALERİ

HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Sarayburnu sahilinde denize giren Serdar Irmak isimli bir vatandaş ise yazın başladığını bugün anladığını ifade ederek, “Bugüne kadar hep parçalı bulutlu geçiyordu hava ama şimdi gerçekten yaz olduğunu hissettim” diye konuştu.

Bayrampaşa’dan Sarayburnu sahiline yüzmeye gelen Derviş Altın da, bu yıl ilk defa bu kadar aşırı sıcaklık gördüğünü ve bu yüzden kendisini serinlemek için boğazın sularına bıraktığını ifade etti.

Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar devam edeceği tahmin edilirken uzmanlar sıcak çarpmasına karşı uyarıyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 1 İLA 3 DERECE ÜZERİNDE

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeyi ile güney bölgelerin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Rize ve Hopa çevreleri ve Sinop'un iç kesimleri, Trabzon'un doğu, Çankırı ve Çorum'un kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 31
İstanbul: Az bulutlu 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Adana: Parçalı, zamanla çok bulutlu 32
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu 30
Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde doğusu sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 25
Erzurum: Parçalı bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39