Nevşehir’de Toki 4. Etap İhalesi 12 Aralık 2013’de Yapılacak

Nevşehir’de Toki 4. Etap İhalesi 12 Aralık 2013’de Yapılacak

Nevşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile işbirliği halinde yürüttüğü Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Nevşehir Kalesi civarındaki 11 mahallede kendi ikamet ettikleri yerlerden konut isteyenlerin yanı

- Nevşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ile işbirliği halinde yürüttüğü Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Nevşehir Kalesi civarındaki 11 mahallede kendi ikamet ettikleri yerlerden konut isteyenlerin yanı sıra diğer hak sahiplerine yönelik olarak yapılacağı duyurulan 754 konut için, 4. Etap TOKİ bloklarının yapımı için 12 Aralık 2013 Perşembe günü ihale yapılacak.

Nevşehir’de modern kent kimliğinin kazanılmasında önemli yapısal mekanizmalardan biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında,, daha önceden 11 mahalledeki 2600 hak sahibi için, içerinde Ticaret Merkezi, 2 cami, kreş, karakol binası ve sağlık merkezinin bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 3 etap halinde yeni yaşam merkezleri yapılarak dağıtımı yapılmıştı.

Proje kapsamında konut isteklerini kendi yaşadıkları eski yerleşim alanlarında isteyen 754 hak sahibine ilişkin olarak Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Belediye Başkanı Hasan Ünver’in TOKİ yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler mutlu son ile noktalandı.

Söz konusu 754 hak sahibi için 4.Etap olarak, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı planlanan konutlar için 12 Aralık 2013 Perşembe günü saat 14.00’de TOKİ Başkanlığı’nda ihale yapılacak.

Nevşehir’in şehircilik anlamında en modern yapı örneklerinin de sergilendiği TOKİ’nin 3, etap bölgesinin devamında gerçekleştirilecek 4. Etap TOKİ konutlarının yapımına da 2014 yılı başından itibaren başlanması ve kısa süre içerisinde de hak sahiplerine dağıtımı hedefleniyor.