Nevşin Mengü'den Bakan Varank'a: ''Yanıtlarsam hapse girerim''

Nevşin Mengü'den Bakan Varank'a: ''Yanıtlarsam hapse girerim''
Güncelleme:

Gazeteci Nevşin Mengü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın akademik geçmişine dair sosyal medyadaki tartışmada "Yanıtlarsam hapse girerim" dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medyadaki "faşizm" tartışmasında karşı karşıya geldi.

Twitter’da başlayan tartışmada bir kullanıcı gazeteci Neşin Mengü’nün, Bakan Varank’ın eğitimini ele aldığı bir videoyu paylaşarak hedef gösterdi, Varank’a seslenip “Bu şahsa dava açmanız sadece şahsi meseleniz olmayıp, ayrıca sizleri destekleyen gönül verenlere de karşı bir görevdir” mesajını paylaştı.

Paylaşımı alıntılayan Varank da Mengü’yü hedef alarak, şunları yazdı: “Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına  çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana’da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır.”

 Varank’ın bu sözlerine karşılık vermeyen Mengü, şunları yazdı: “Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!”

 Mengü, bir bölümü paylaşılan yayında şunları söylemişti: “Meclis’te bilgi verenlerden bir tanesi de Mustafa Varank’tı. Kendisi ODTÜ mezunu. İmam hatip lisesi mezunu ama ODTÜ İngilizce eğitim veren bir yer. Aslında ilk dersinin hazırlıkta olması lazım. Hazırlığı atladı mı, artık… ODTÜ’ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. Anlatabiliyor muyum; o dönemler sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu.”