Nitelikli eleman sorununu üniversitede çözdüler

Nitelikli eleman sorununu üniversitede çözdüler

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, öğrenciler ile hocaları arasında oluşan güçlü sinerjiye dikkat çekti.

Üniversitelerde ders vererek iş deneyimlerini öğrencilerle paylaşan şirket yöneticileri nitelikli eleman sorununu üniversitelerde çözüyor.

İş dünyası ile üniversiteler arasında bağ kuran yöneticiler pratik bilgilerini öğrencilere aktarırken aynı zamanda şirketlerinin eleman ihtiyacını bu üniversitelerden sağlıyor.

Ağırlıklı olarak özel üniversitelerin öğretim kadrolarında yer alan yöneticiler öğrenciler için de büyük bir şans olarak görülüyor. Okurken sektörel tecrübeleri birincil ağızdan dinleme şansı bulan öğrenciler, ders aldıkları hocalarının şirketlerinde stajyer olarak çalışabiliyor. İnsan kaynakları departmanlarının yakından ilgilendiği üniversiteler, nitelikli eleman havuzu olarak değerlendiriliyor.

İş dünyasını başarılı isimlerine üniversitede kapılarını açtıklarını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, öğrenciler ile hocaları arasında oluşan güçlü sinerjiye dikkat çekti. İş hayatının gereksinimlerini ve fırsatlarını öğrencilere aktaran başarılı yöneticilerin, bağ kurdukları nitelikli öğrencileri kendi şirketlerine yerleştirdiklerini söyledi.

Özel sektör için üniversitelerin birer altyapı olduğuna dikkat çeken Uysal, iş dünyasından çok sayıda başarılı yöneticiden ders alan ve onlarla iletişim kuran öğrencilerin mezun olduklarında işlerinin hazır olduklarını ifade etti.

Cuma günü mezun olup pazartesi işe başlamanın mümkün olduğunu ifade eden Uysal, iş hayatı ile üniversite arasında köprü olan hocaların önemli bir misyon yüklendiklerini belirterek çok sayıda önemli şirketin üniversitelerde yetenekli öğrencileri tespit ederek bünyelerine kazandırdıklarını sözlerine ekledi.