Nur cemaatinin önde gelenlerindenim

Nur cemaatinin önde gelenlerindenim

Antalya'da tacizle suçlanan reklamcı mahkemede ilginç bir savunma yaptı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde, yanında çalışan 14 yaşındaki A.Ö. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan 33 yaşındaki T.P., kendisini, “Ben Nur cemaatinin önde gelenlerindenim. Namazında niyazında olan birisiyim. Taciz etmem söz konusu değil” diyerek savundu.

Korkuteli'ndeki Nur Reklam'da telefonlara bakan A.Ö., geçen Haziran ayında, patronu T.P.'nin işyerinde kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, evli olan T.P., 1 Temmuz günü sevk edildiği mahkemece ‘küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunmak, hizmet ilişkisini kötüye kullanma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına devam edilen T.P.'nin Korkuteli Cumhuriyet Başsavcısı'na verdiği ifadesi okundu. Kendisini Nur cemaatinin önde gelenlerinden birisi olarak tanıtan T.P.'nin, “Ben Nur cemaatinin önde gelenlerindenim. Namazında niyazında olan birisiyim. Taciz etmem söz konusu değil. Benim yanıma geldiğinde açık giyiniyordu. Telkinlerimle kapandı. Benim işyerim mutaassıp bir yer, bunu herkes bilir” dediği belirtildi.

Yazılı ifade veren A.Ö. ise patronu T.P.'nin işyerinde kendisine arkasından gelerek sarıldığını, bacaklarına ve göğüslerine dokunduğunu iddia etti.

Mütalaasını veren savcılık, T.P.'ye 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, genç kızın beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenilmesine karar verdi ve duruşmayı 6 Nisan'a erteledi.