Nurettin Yıldız o davadan yırttı!

Nurettin Yıldız o davadan yırttı!
Güncelleme:

Yaptığı her açıklama olay olan ve son olarak "90 km'den fazla araç kullanamazlar" diyerek kadınları hedef alan Nurettin Yıldız'a, yargıdan "kovuşturmaya yer yok" kararı verildi.

“Altı yaşındaki kızlar evlenebilir”, “Kız çocukları 7-8 yaşından itibaren tesettür şekli almalı”, “3 yaşında kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı”, “Kız çocukları cehennem kadar risktir", “Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor" gibi fetvalarıyla eleştirilen Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı Nureddin Yıldız’ın, bir kadından gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna verdiği cevapla da tepki toplanmıştı.

Nurettin Yıldız bu soruya, “Dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km'den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” şeklinde yanıt vermişti.

Yıldız’ın bu sözlerine, Alaettin Türkoğlu, avukatı Begüm Gürel aracılığıyla “Kadını aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu” ile Beykoz Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na 23 Eylül 2019 tarihinde şikâyette bulundu.

 Savcılık ise, 3 Ekim 2019 tarihinde verdiği karar Nureddin Yıldız hakkında “kavuşturma yapılmasına yer olmadığı” şeklinde karar verdi. Nurettin Yıldız'ın, kadınları hedef alan bu sözleri nedeniyle yargılanmasına gerek görülmedi.