O cellat da Türkiye'ye girmiş !

O cellat da Türkiye'ye girmiş !

Türkiye sınırı kevgire dönünce, IŞİD'in bazı önemli isimleri de Türkiye'ye girip çıkar oldu..

‘Cihatçı John’ olduğu söylenen IŞİD üyesi İngiliz vatandaşı eski rap yıldızı Abdülmecid Abdülberi’nin geçen ay Tel Abyad’da yaşanan kaos sırasında Suriye’den Türkiye’ye geçtiği öne sürüldü

Vatan'ın haberine göre İngiliz basınında çıkan haberlere göre 25 yaşındaki Abdülberi, geçen ay örgütün Tel Abyad’tan çekilmesi sırasında sınır bölgesinde yaşanan karışıklıktan faydalanarak Türkiye’ye geçti. Örgüte 2013’te katılan Abdülberi’nin halen Türkiye sınırları içerisinde saklandığı düşünülüyor.
 
50 militan kayıp
 
İngiliz istihbarat uzmanları, Abdülberi gibi kayıplara karışan 50 İngiliz kökenli IŞİD militanı bulunduğunu belirtiyor. Abdülberi ve diğer İngilizlerin, ABD öncülüğündeki koalisyonun artan hava saldırıları nedeniyle örgütten kaçmış olabileceği iddia edildi. Abdülberi ve diğer İngilizlerin, militanlarca yakalanmaları halinde infaz edilmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Abdülberi ve arkadaşlarını resmi makamlar yargılanırsa terör örgütü üyeliği suçlamasından hapse atılacaklar.
 
Kesik başlarla poz
 
Örgüte katılmasının ardından sosyal medya üzerinden yürüttüğü cihat propagandasıyla tanınan Abdülberi’nin Suriye’nin Rakka kentinde militanlar tarafından infaz edilen esirleri kesik başlarıyla çektirdiği fotoğraflar İngiliz kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Abdülberi’nin halen ABD’de hapiste olan babasının, El Kaide’nin öldürülen lideri Usame bin Ladin’le yakın bağları olduğu belirtiliyor. Radikalleşmeden önce başarılı bir müzik kariyeri olan Abdülberi’nin parçaları bir dönem İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin radyo kanallarında çalınıyordu. Abdülberi’nin, kesik baş fotoğrafları nedeniyle IŞİD’in infaz videolarında yer alan ‘Cihatçı John’ olduğu düşünülmüştü. 
 
Gazetecileri infaz etmişti
 
ABD’li gazeteci James Foley ve İngiliz yardım görevlisi Alan Henning de bulunduğu çok sayıda Batılı rehinenin infaz videolarında görünen ‘Cihatçı John’un rapçi Abdülberi olduğu belirtilmişti. Ancak John’un Kuveytli  Muhammed Emvazi olduğu iddiası da bulunuyor. Emvazi de Suriye’den kaçmıştı. 
 
Kosova’da zehirli su paniği
 
Kosova’da cumartesi günü başkent Priştine yakınlarında 5 IŞİD bağlantılı militan yakalamasının ardından başkentin suyu güvenlik amacıyla bir süreliğine kesildi. Zanlıların, Priştine’nin yarısına su sağlayan Badovak Gölü’ne zehir atmış olabileceğini düşünen yetkililer, gerekli testlerin sonuçları çıkıncaya kadar gölden başkente su aktarımını durdurdu. Başkentte sular, Kosova Ulusal Kamu Sağlığı Enstitüsü’nün ‘örnekler temiz’ açıklamasının ardından geldi.
 
Resulayn vuruldu
 
Suriye’nin Rojava bölgesine bağlı Serekaniye (Resulayn) kentinde YPG cephaneliğinde patlama meydana geldi. Patlamanın sesi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinden de duyuldu. PYD’nin ilan ettiği Cizre kantonuna ve Türkiye’nin Urfa iline bağlı Akçakale ilçesiyle sınır komşuluğu bulunan Serekaniye’de dün akşam sıcak saatler yaşandı. Kent merkezine birkaç kilometre uzaklıkta bulunan YPG cephaneliğinde bir patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni henüz belli olmazken, YPG olası bir saldırıya karşı önlemler aldı. Öte yandan IŞİD önceki akşam saat Serekaniye’nin Batı tarafında, YPG’nin hakim olduğu bir köyde kontrol noktasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Araç kontrol noktasına varmadan YPG güçlerince patlatıldı.
 
Musul başka bahara kaldı
 
Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, merkezi Bağdat yönetimine bağlı ordu güçlerinin düzenlemeye hazırlandığı Musul operasyonunun sonbahar mevsimine ertelendiğini açıkladı. Kaplan, “Musul operasyonu sonbahara kaldı. Çünkü merkezi Irak hükümeti her fırsatta Ramadi IŞİD’den temizlenmeden ‘Musul’a geçiş yok’ diyor. Ramadi’nin kurtarılması için yapılması gereken çok şey varken Musul operasyonu yakın zamanda başlamayacaktır. Musul operasyonu sanıldığı gibi kolay olmayacaktır” dedi.