O hakimden şok iddia !

O hakimden şok iddia !

Sulh Ceza Hakimi, 'suikast ihtimaline' karşı suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Adalet Sarayı'nda darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 60'a yakın hakim ve savcının tutuklama kararına imza atan Sulh Ceza Hakimi, kendisine yönelik 'suikast ihtimaline' karşı suç duyurusunda bulundu. Hakimin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

DİKKAT ÇEKEN KARARLAR VERDİ

Darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hakim ve savcıların tutuklama kararları ile FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalarda önemli kararlara imza atan Anadolu Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir, kendisine yönelik suikast ihtimaline binaen savcılığa başvurdu.

FRENLERİNİN TUTMADIĞINI FARKETTİ

Edinilen bilgiye göre olay şu şekilde gelişti. Hakim Hasan Akdemir dün sabah saatlerinde adliyeye aracıyla normal bir şekilde geldi. Akşam saatlerinde otoparka park ettiği aracıyla adliyeden çıkış yapan hakim Akdemir, yolda giderken frenlerinin tutmadığını fark etti ve aracını yetkili servise götürdü. Servis tarafından incelenen 2015 model Volkswagen Passat marka dizel otomatik aracın frenlerinin hiç tutmadığı belirlendi. Servisteki görevlilerce Akdemir'e aracının yeni olduğu için dışarıdan bir müdahale ile söz konusu durumun oluşabileceği bilgisi verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan durum polise haber veren Hakim Akdemir, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisine yönelik suikast ihtimaline binaen suç duyurusunda bulundu. Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu ise Akdemir'in suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Akdemir'e ait aracın teknik incelemeye alındığı öğrenilirken adliyenin otoparkında da olaya ilişkin görüntü kaydı olup olmadığı ise araştırılıyor.