O ilçede özel güvenlik bölgesi ilan edildi !

O ilçede özel güvenlik bölgesi ilan edildi !

Gaziantep Valiliği, Karkamış İlçesi'nde bazı bölgeleri 'özel güvenlik bölgesi' ilan etti.

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi, yarından itibaren 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi.

Gaziantep Valiliği, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nin yarın saat 13.00'dan itibaren 15 gün süresince özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek üzere; 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nde, 13 Mayıs 2016 günü saat 13.00'ten başlayıp 27 Mayıs 2016 günü saat 13.00'de bitecek şekilde 15 gün süre ile Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir. Buna göre 13 Mayıs 2016-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi İlan edilen yerlerde her türlü araç ve insan giriş-çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."