O ilimizde içki servisi yasaklandı

O ilimizde içki servisi yasaklandı
Güncelleme:

Düzce Valiliği tarafından alınan bir kararla ildeki Akçakoca'daki içki ruhsatı bulunan restoran ve lokantalarda alkol servisi yasaklandı.

Düzce’nin turizm ilçesi Akçakoca’da alkol ruhsatı bulunan işletmelerde de içki servisi yapılması yasaklandı. Konuyla ilgili Düzce Valiliği tarafından alınan karar emniyet tarafından işletmelere bildirilmeye başlandı.

Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören de, normalleşme dönemiyle birlikte ilçelerinde de restoran, lokanta, kahvehane, kafe gibi mekanların hizmet vermeye başladığını ancak buralarda içki servisi yapılmasına izin verilmediğini belirtti. İşgören, valilik tarafından restoran ve lokantaların ‘eğlence mekanı’ olarak nitelendirildiğini bu nedenle içki servisinin yasaklandığını bildirdi. Oda Başkanı söz konusu yasaklamanın 13 Haziran tarihine kadar geçerli olduğunu, sonrasında yeniden bir değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi.

Alkol ruhsatı bulunmasına rağmen iş yerleri kapatılan mekan sahipleri, Akçakoca’nın turistik bir belde olmasına dikkat çekerek Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın kararı tekrar gözden geçirmesini istediler.

SEL FELAKETİ DÖNEMİNDE DE YAŞANDI

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı Akçakoca’da 18-19 Temmuz 2019 tarihlerinde yaşanan sel felaketi döneminde de benzer bir uygulamaya imza atmıştı. O dönemde yazlık olarak yinelenen ruhsatları vermeyen valiye esnaf birlikleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile meslek odaları tepki göstermişlerdi. Bu tepkiler üzerine ruhsatlar yenilenmişti.