O illerde 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi !

O illerde 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi !

Gaziantep'teki bombalı saldırı nedeniyle Şanlıurfa ve Adana'da 1 Mayıs kutlamaları iptal edildi.

Gaziantep'teki bombalı saldırının ardından, Adana'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yapılacak olan kutlama, canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildi. Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamaları da Gaziantep’te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi. İşte Adana ve Şanlıurfa'dan gelen son haberler...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle günler öncesinden Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan kutlama için hazırlıklar başladı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve işçilerin katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda yoğun katılımla yapılacak olan kutlamalar için Adana Emniyet Müdürlüğü'de geniş güvenlik önlemi aldı.

30 Nisan 2016 günü emniyet birimlerinin aldığı istihbarat bilgisine göre 1 Mayıs etkiliğinde bir canlı bombanın eylem yapacağı bilgisine ulaşıldı. Polis, durumu tertip komitesine bildirdi. Tertip komitesi bu bilgi doğrultusunda toplanarak etkinliklerincanlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildiğini duyurdu.

Etkinliğin iptal olmasına rağmen Uğur Mumcu Meydanı'nda polisin önlemleri devam ediyor. Polis günler öncesinden alanı güvenlik bariyeriyle çevirmiş ve arama kabinlerini refüje koymuştu.

URFA'DA DA İPTAL

Öte yandan Şanlıurfa’daki 1 Mayıs kutlamaları da Gaziantep’te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ

Canlı bomba istihbaratı nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının iptal edildiği Adana’da, Gaziantep’te meydana gelen patlama ardından güvenlik güçleri alarma geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, "Polis merkezi ve diğer binalarda sabit nokta ifa eden görevlilerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacak. Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli ve duyarlı görev yapacak. Ayrıca şehir merkezi uygulama noktalarında görev yapan personelimiz bu saat itibariyle şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli olacaklar" anonsuyla kentteki tüm ekipleri uyardı.

"DEVLET, BİREYLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜDÜR"

Adana’da kutlanması planlanan 1 Mayıs Bayramı’nın canlı bomba istihbaratı nedeniyle iptal edilmesi üzerine Eğitim-Sen Şubesi’nde Tertip Komitesi bir basın açıklaması yaptı. Komite adına açıklama yapan Adana Tabip Odası başkanı Doç.Dr. Ali ihsan Ökten, Mersin, Adana ve Gaziantep’te 1 Mayıs kutlama alanlarında canlı bomba saldırıları olabileceği bilgisinin bulunduğu belirterek, "Nitekim bugün sabah saat 09.30 sıralarında Gaziantep’te miting alanına 200 metre mesafede patlama olmuştur ve bunun sonucunda 1 Mayıs Mitingi Gaziantep’te iptal edilmiştir. Devlet, bireylerin en doğal hakkı olan can ve mal güvenliğini sağlamaktan sorumludur" diye konuştu.