O köyde sandıktan AK Parti çıktı

O köyde sandıktan AK Parti çıktı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde arazi suyunu paylaşmamak için gaz ve sulu müdahale ile karşılaşan Tatar Köyü'nde seçimde AK Parti birinci çıktı.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde arazi suyunu komşu köylerle paylaşmak istemediği için gaz ve sulu müdahale ile karşılaşan Tatar Köyü'nde 1 Kasım'da yapılan seçimde AK Parti birinci çıktı.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı’ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi’nce proje hazırlandı.

Projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri araziye ilgili müteahhit firmanın geçişine izin vermeyince 2 Ekim’de jandarma ekipleri ve polis TOMA ile köylülere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

1’i asker 4 kişinin yaralandığı ve 15 köylünün gözaltına alındığı olayların ardından Kaymakamlığın devreye girmesiyle köyler arasında protokol imzalanarak su sorunu çözüldü. 15 köylü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SANDIKTAN AK PARTİ ÇIKTI

Bu olayın ardından köydeki seçim sonuçları merak konusu oldu. 1 Kasım Erken Genel Seçimi’nde Tatar köyünün sandığından AK Parti birinci çıktı. Toplam 182 seçmenin oy kullandığı sandıkta AK Parti’ye 155, CHP’ye 10, MHP’ye 8, BBP’ye 4, SP’ye 2, Vatan Partisi’ne 1 oy çıktı. 2 Oy ise geçersiz sayıldı.