O oyuncaklar Kobani'ye gidecek

O oyuncaklar Kobani'ye gidecek

Kobani'ye gitmek üzere Amara Kültür Merkezi'ne getirilen oyuncaklar Kobani'ye ulaştırılacak.

Kobani’ye gitmek üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen SGDF üyelerinin beraberlerinde getirdikleri oyuncaklar Amara Kültür Merkezi’nde kaldı. Merkez sorumlusu oyuncakların Kobani’ye ulaştırılacağını söyledi.

Kobani'ye geçmek için çeşitli illerden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişi Belediye'ye ait Amara Kültür Merkezi'nde konaklıyordu.

Federasyon üyeleri kültür merkezinin bahçesinde yaptıkları açıklamadan sonra Kobani’ye giderek beraberlerinde getirdikleri oyuncak, çocuk bezi ve temizlik malzemelerini dağıtacaklardı. Ancak dün öğlen sıralarında grubun arasına sızarak kültür merkezine giren ve canlı bomba olduğu tahmin edilen bir kişi buna engel oldu. Patlayan bomba ile 31 kişi yaşamını yitirdi yüzü aşkın kişi de yaralandı.

-oyuncaklar-kobani-ye-ulastirilacak--5863657-(1).jpeg

Oyuncaklar geride kaldı

Saldırıda ölenler Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na götürülürken yaralılar da Şanlıurfa’ya sevk edildiler. Olayda yara almadan kurtulan federasyon üyeleri de arkadaşlarıyla birlikte hastanelere akın ettiler. SGDF’lilerin Kobani'ye götürmek üzere beraberlerinde getirdikleri oyuncaklar ise kültür merkezinin sinema salonunda kaldı.

‘Biz teslim edeceğiz’

Amara Kültür Merkezi sorumlusu Metin Bali olayın ardından sinema salonunda kalan oyuncak ve eşyaları SGDF’lilerin isteği doğrultusunda kendilerinin Kobani’ye götüreceklerini söyledi. Sinema salonundaki eşyaları gösteren Bali, bir, iki gün içerisinde eşyaların kolilenerek Kobani’ye gönderileceğini belirtti.