O özel okulunun sahibinin Akıncı'da ne işi vardı ?

O özel okulunun sahibinin Akıncı'da ne işi vardı ?

Anafartalar Kolejleri’nin sahibi Hakan Çiçek’in, darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssü’nde olduğu ortaya çıktı.

Darbe soruşturmasında Akıncı Üssü’nün ikinci imamı olduğu savcılıkça tespit edilen, Anafartalar Kolejleri’nin sahibi Hakan Çiçek’in, darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssü’nde olduğu ortaya çıktı.

Darbe soruşturmasında Akıncı Üssü’nün ikinci imamı olduğu savcılıkça tespit edilen,Anafartalar Kolejlerinin sahibi Hakan Çiçek’in, darbe girişimi sırasında Akıncılar Üssünde olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Çiçek, darbe girişiminin yapıldığı Cuma günü Albay Ahmet Özçetin tarafından “sosyal etkinlik var” denilerek, Üsse davet edildiğini anlattı.  Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcılığınca ifadesi alınan tutuklu Çiçek, özetle şunları anlattı: 

‘SOSYAL ETKİNLİK VAR’ DİYE ÇAĞIRDILAR 

“Ben İstanbul’da otururum. Ticaretle uğraşırım, 3 tane şirketim vardır. Ankara’da Çankaya Yıldız, Çayyolu’nda Anafartalar Kolejlerim vardır. Yaklaşık 3 gündür Ankara’da kalıyordum. Cuma günü de okuldan öğrencilerimizin velisi olan Albay Ahmet Özçetin, beni Cuma günü akşam 20:30 sıralarında sosyal etkinlik için Akıncı üssüne davet etti. Ben Akıncı üssüne gittim. Bulunduğum yerde Albay Ahmet Özçetin vardı, bir iki şahıs daha vardı ancak onları da tanımıyorum. Ben gittikten birkaç dakika sonra hareketlilik başladı. Kendileri sosyal etkinlik yapacağını söylemişlerdi, ancak ben içeriğinin ne olduğunu bilmiyordum. 

SABAHA KADAR AKINCI’DAYDIM 

Askeri hareketlilik başlayınca çıkamadım. Sabaha kadar orada kaldım. Sabah 08.00 sıralarında gün aydınlanınca çitten atlayıp kaçanları gördüm. Ben de beton duvarının üzerindeki tellerden atlayıp köye doğru yürümeye başladım. Hava üssünden kaçarkenjandarma görevlileri beni yakaladı. Ben kaçanların kimler olduğunu bilmiyorum. Akıncı Üssünde rütbeli ya da sivil, Ahmet Özçetin Albay dışında kimseyle tanışmıyordum. Akıncı Üssünde akşamdan sabaha kadar dışarıda bir bankın üzerinde bekledim. 

ÇOK DEFA UÇAK VE HELİKOPTER İNİP KALKTI 

Neler olduğunu, faaliyetlerin neler olduğunu bilmiyorum. Oraya çok defa uçak ve helikopter inip kalktı. Ancak net sayıyı bilmiyorum. Gece 12:00-01:00 arası oraya halk toplandı. Ben FETÖ üyesi değilim. Fetullah Gülen’i tanımam. Kitaplarını da okumadım. Basından tanırım. Ben Amerika’ya 1 ay kadar önce oğlumu götürdüm. Mermer satışlarının yılda 1 milyon dolarlık kısmı Amerika’ya yapılmaktadır. Her yıl 2 ay veya 3 kez Amerika’ya geliyorum. Pensilvanya’ya hiç gitmedim. Fetullah Gülen ile hiç konuşmadım.”

NORMAL GÖRÜNMÜYOR 

Savcının, “Anafartalar Kolejinizde öğrenci veliniz olduğunuz söylediğiniz Albay Ahmet Özçetin’in öğrencisinin ismi nedir” sorusuna üzerine Çiçek, ismi ve öğrencinin cinsiyetini bilmediğini söyledi. Savcının, “Darbenin yapıldığı gece darbenin merkezi olan Akıncı üssüne Albay rütbesindeki velinin, kendisini davet edip kabul etmesinin hayatın olağan akışına uygun olup olmadığı” sorusuna da Çiçek, “Darbe gecesi Albayın beni oraya davet etmesi, üsse kabul etmesi normal görünmüyor ama gerçek anlattığım şekildedir” yanıtını verdi. Savcının “Darbenin merkezi Akıncı üssündeki rütbeli askerlerden hangisine FETÖ adına ağabeylik yaptığı” sorusuna da Çiçek, “Ben kimsenin hiçbir subayın FETÖ adına ağabeyi değilim. Yapılan bu faaliyeti de kınıyorum” dedi. 

KRİTİK İSİM ALBAY AHMET ÖZÇETİN 

Hakan Çiçek’in ‘beni üsse davet etti’ dediği Albay Ahmet Özçetin, darbe girişimi sırasındaki kritik rolüyle dikkat çekiyor. Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Polis Merkezi’ni bombalayan pilot Mustafa Azimetli ifadesinde, uçuş direktiflerini amirm Albay Ahmet Özçetin’den aldığını anlatarak, “Ben bir darbe planlandığını ve o gün gerçekleştirileceğini saat 19.00’da Albay Ahmet Özçetin’den öğrendim” demişti. 

ÜS KOMUTANI SİVİLLER VAR DEMİŞTİ 

Akıncılar 4. Anajet Üssü’nde Üs komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Hakan Evrim de ifadesinde darbe girişimine ilişkin olarak “15 Temmuz tarihinde Harekat Komutanım olan Albay Ahmet Özçetin tarafından gece saatlerinde PKK’ya yönelik iç güvenlik harekatı yapılacağını, uçakların hazırlanması gerektiğini, Diyarbakır’dan uçakların üssümüze geleceğini söyledi... 141. Filonun bulunduğu yerde sivil giyimli birkaç şahsın olduğunu gördüm” değerlendirmesinde bulunmuştu. 

BİRİNCİ İMAM KAYIP 

Soruşturma kapsamında, Akıncılar Üssünün yakınlarında yakalanan Akıncılar Üssü imamı Adil Öksüz ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Öksüz serbest kaldıktan sonra kayıplara karışmıştı. Öksüz ifadesinde, arazi almak için Akıncılar Üssü’ne yakın köye gittiğini belirterek, “Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar” demişti.

Hürriyet

Etiketler akıncı üssü