O saldırıyı PKK mı yaptı ?

O saldırıyı PKK mı yaptı ?

Hüda-Par'lı dernek başkanını kim öldürdü? 4 kişinin ölümüyle ilgili suçlanan Diyarbakır saldırısı için PKK'dan son dakika açıklama geldi..

Diyarbakır'daki olaylara ilişkin Kandil KCK üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada Aytaç Baran'ı yönelik saldırıyı üstlenmeyen PKK 'Tüm kamuoyu ve halkımız bilmelidir ki, bu saldırılar bu seçimle birlikte ortaya çıkan demokratikleşme umudu ve fırsatına yapılmıştır' iddiasında bulundu.

BİZ YAPMADIK BU BİR PROVAKASYON

Diyarbakır'daki saldırıların Kürt halkının seçim zaferini ve bunun yarattığı siyasi sonuçları yok etmeye yönelik olduğunu öne süren Kandil açıklamasında, “Diyarbakır'da yaşanan olayların içinde ne Kürt Özgürlük Hareketi ne de Kürt demokratik hareketi bulunmaktadır. Yaşananlar tamamen yurtsever Kürt halkına yönelik saldırılardır. Hüda-Par’a yakın olduğu söylenen bir dernek yöneticisine yönelik saldırı da Kürt halkına yönelik sindirme saldırılarını gerekçelendirmek için yapılmış bir provokasyondur. Bu saldırıyı kim yapmış olursa olsun yapanlar kesinlikle Kürt halkının seçim zaferinin etkisini ortadan kaldırmak isteyenler ve Kürt halkına yönelik saldırı ve sindirme konseptini planlayanlardır" denildi.

HÜDA-PAR'LI SUÇLADILAR

KCK açıklamasında Diyarbakır'daki olaylarla ilgili olarak Hüda - Par'ı suçladılar ve "Hüda-Par sözcülerinden Hüseyin Yılmaz’ın “kaos yaratmak istiyorlar; emniyet güçleri de görevlerini yapmıyor” sözleri gerçekleri örtmeye ve saldırganları meşrulaştırmaya yönelik bir demagojiden ibarettir. Bu saldırılarla doğrudan ilişkili bu çevrelerin bu tür söylemleri saldırılarını meşrulaştırmak için sürekli kullandıkları bilinmektedir' denildi.

KÜRT HALKI TAHRİK EDİLİYOR

Kandil'in açıklamasında Diyarbakır'da Kürt halkının tahrik edilmek istendiğini öne sürüldü ve Hüda-Par saldırısının devletteki 'derin güçlerin' işi olduğu iddia edildi. Kürt halkının 'ya sabır' tutumunda olduğu belirtilen Kandil açıklamasında olanlardan AK Parti hükümeti sorumlu tutuldu ve bu saldırıların Kürt halkına savaş ilanı olduğu öne sürüldü.