O sürücü için karar: Yaptığı cinayet !

O sürücü için karar: Yaptığı cinayet !

Yılbaşı gecesi 3 temizlik işçisine çarpan sürücü için bilirkişi yorumu: "Kaza değil cinayet"

Yılbaşı gecesi karla mücadele eden 3 karayolu işçisine otomobiliyle çarparak öldüren Servet Bozkurt için bilirkişi raporu çıktı: ‘Tedbirsiz ve saygısız.’

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre karla mücadele eden 3 işçiyi hayattan koparan kaza, 2016’nın ilk gününde, 1 Ocak sabahı oldu. TEM otoyolu Ümraniye mevkisinde sabah 06.40’ta Edirne yönünde giden Servet Bozkurt’un (27) kullandığı zırhlı otomobil, kontrolden çıktı.

Otomobil, emniyet şeridinde görev paylaşımı yapmak üzere bekleyen Karayolları ekiplerinin aracına arkadan çarptı. Bir aracın ön kısmındaki kar küreme bıçağı yerinden koparak işçileri biçti. Selahattin Karaman (48), Abdullah Ceylan (53) ve Alican Gürkan (53) can verdi. Sürücü Servet Bozkurt’sa yaralandı.

‘OTOBÜS SIKIŞTIRDI’

Tutuklanan Bozkurt ifadesinde, bir otobüsün kendisini sıkıştırdığını ve bu nedenle kontrolünü kaybederek kazaya neden olduğunu iddia etti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talebi üzerine bilirkişi raporu hazırlayan Trafik Kazaları Araştırma Uzmanı Fikret Ergül, 4 sayfalık ‘zehir zemberek’ metninde şu ifadelere yer verdi:

‘HEM ALKOLLÜ, HEM HIZLIYDI’

“Karayolları işçileri, tuzlama ve kar küreme görevleri sebebiyle zorunlu olarak görev yapıyorlardı. Kar yağışı nedeniyle vatandaşların gerekli önlemleri alması için basından duyuru yapılmıştı. Buna rağmen sürücünün kar lastiği olmadan, 1.71 promil alkollü halde ve 150 kilometre hızla seyrettiği anlaşıldı. Karayollarında kişilere zarar verecek şekilde seyir emniyetini ihlal edip tehlikeye düşürecek şekilde tedbirsiz ve saygısız davranışlarda bulunmuştur. Kaza bilinçli taksir kapsamında değerlendirilebilir.”