O yazardan ''Erdoğan özür dilemeli'' çıkışı

O yazardan ''Erdoğan özür dilemeli'' çıkışı

AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Yeni Akit'te bugün şaşırtan bir yazı yayınlandı.

İslamcı kimliğiyle tanınan Yeni Akit yazarı Faruk Köse, AK Parti'ye çok konuşulacak eleştirilerde bulundu. "CHP iktidarda olsa, Müslümanlar bu kadar yozlaşmazdı; başı kapalı, kıçı açık ahlaksızlar türedi" diyen Akit yazarı Faruk Köse, "Erdoğan Kabataş tacizi için yarı özür dilemeli" ifadesiyle şaşırtan bir açıklamaya imza attı.

Köse, Erdoğan'ın, 'Kabataş tacizi' iddialarına ilişkin 'yarı özür' niteliğinde bir açıklama yapması ve 'olayı yanlış anladığını' ifade etmesi gerektiğini söyledi.

Köse, T24'ten Hazal Özvarış'a verdiği röportajda, AK Parti oylarının 7 Haziran seçimlerindeki ciddi düşüşü ve kendisinin de içinde bulunduğu muhafazakar medyanın durumunu ve 'iktidarla olan sınavı'na ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

"ERDOĞAN KABATAŞ İÇİN "YARI ÖZÜR" DİLEMELİ"

Faruk Köse, "darbe girişimi" olarak nitelediği Gezi Parkı eylemleri sürecinde ileri sürülen Dolmabahçe Camii’nde içki içildiği ve Kabataş’ta toplu taciz iddialarının ispatlanmadığını hatırlatarak yöneltilen soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan için şöyle ddi:

“Erdoğan özür dilemeli ama, ‘Beni yanılttılar’ tarzında. Sonuçta bizzat gidip görmüş değil. Kendisine güvendiği kadrolar tarafından getirilen bilgi olmadan öyle bir açıklama yapmazdı herhalde. Bu yüzden, özürden ziyade, ‘Beni yanılttılar’ türünden bir yarı özür gibi olabilir... Eğer bu bilgiler yanlışsa özür dilemesi daha faziletli olur.”

"CHP İKTİDARDA OLSAYDI MÜSLÜMANLAR BU KADAR YOZLAŞMAZDI"

Köse, "AK Parti döneminde AK Parti tabanında nelerin değiştiği"ne yönelik soruya, "İslami duygular son derece zayıfladı" yanıtını vererek; "Örneğin CHP iktidarda olsaydı, bizlere bu kadar hak vermeyebilirdi ama Müslümanların hayatında da bu kadar yozlaşma olmazdı. AKP’yle birlikte bizim kitle bir rehavete kapıldı." diye konuştu.