Obezite İle Mücadele Konulu Afiş Ve Broşür Yarışmasında Türkiye Birinciliği Sakaryanın

Obezite İle Mücadele Konulu Afiş Ve Broşür Yarışmasında Türkiye Birinciliği Sakaryanın

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlükleri arasında düzenlenen afiş ve broşür yarışmasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi’nin “Obeziteye Karşı Çok Geç Olmadan Harekete Geç” isimli iki afiş çalışma

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlükleri arasında düzenlenen afiş ve broşür yarışmasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi’nin “Obeziteye Karşı Çok Geç Olmadan Harekete Geç” isimli iki afiş çalışmasının da birincilik ödülüne layık görüldü.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, toplumun dikkatini obezite/diyabet ve hareketli yaşamın önemine çekmek amacıyla, İl Sağlık Müdürlükleri arasında düzenlenen afiş ve broşür yarışmasında Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi tarafından hazırlanan “Obeziteye Karşı Çok Geç Olmadan Harekete Geç” isimli iki afiş çalışması da birincilik ödülüne layık görüldü.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Başkanı Uzm. Dr. Hasan Irmak, Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanı Uzm. Cengiz Kesici, Birincilik Ödülünü Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin’e verdiler.

Eğitim Şube Müdürü Zeynep Zengin aldıkları ödül sonrası yaptığı açıklamada, “Günümüzde giderek artan teknolojik gelişmeler ve beslenme tarzındaki değişikliklere bağlı olarak gelişen hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, sigara ve alkol tüketimi gibi bir takım olumsuz şartların bir araya gelmesi obezite (şişmanlık) riskini artırmakta. Sonuçta da Obezite-Diyabet başta olmak üzere pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlayarak, hayat kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Konu ile ilgili olarak İlimizde Halkımızı bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Eğitim Şube Müdürlüğü olarak okul eğitimleri, stant çalışmaları ve sosyal etkinlikler düzenlenmeye devam edilecektir. Afiş çalışması konusunda aldığımız bu ödül de bizleri çalışmalarımızda daha da motive edecektir” dedi.

OBEZİTE İLE MÜCADELE KONULU AFİŞ VE BROŞÜR YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ SAKARYA'NIN

OBEZİTE İLE MÜCADELE KONULU AFİŞ VE BROŞÜR YARIŞMASINDA TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ SAKARYA'NIN